"Hungexpo", scos pentru a doua oară la vînzare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 ianuarie 2005

Trei grupuri de investitori au depus, în această săptămînă, oferte pentru achiziţia pachetului majoritar al organizatorului de tîrguri comerciale "Hungexpo" (Ungaria), anunţă Agenţia maghiară de privatizare (APV). Decizia finală privind selecţia cîştigătorului este aşteptată pentru a doua jumătate a lunii februarie.

APV a lansat, la data de 2 august 2004, a doua rundă de oferte pentru privatizarea "Hungexpo", plănuind să vîndă 77,01% din această societate, care valorează 2,413 miliarde de forinţi (311 milioane de euro). Totodată, 5% din "Hungexpo" a fost oferită angajaţilor, la un preţ cu discount.

Deşi iniţial au fost interesaţi şase investitori pentru achiziţia "Hungexpo", numai trei au depus oferte finale. Este vorba despre trei consorţii: unul alcătuit din "GL Events", "TriGranit", "West End", altul din "Expo Project Kft", "Expomedia Group" şi "Wallis Real Estate Rt", iar ultimul din "Carion Holding", "ECE Project Management", VHV, organizaţia MRP din "Hungexpo" şi "Airport Cargo Center Kft". Ofertele acestora trebuie să conţină o propunere de preţ şi un proiect de plan de afaceri pe o perioadă de cinci ani. Totodată, ofertele trebuie să cuprindă planuri pentru înfiinţarea unui nou centru de tîrguri şi conferinţe. Reprezentanţii APV spun că în procesul de evaluare a ofertelor va prima conţinutul profesional. Cei mai buni ofertanţi (doi la număr) vor fi invitaţi într-o nouă rundă, în care îşi vor putea modifica propunerile de preţ.

Ungaria încearcă pentru a doua oară să vîndă "Hungexpo". O altă licitaţie a fost lansată la finele anului 2003, dar din lipsă de interes din partea investitorilor, aceasta a fost anulată.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb