"ICA" Ghimbav rămâne cu lacătul pe poartă

Ovidiu Vrânceanu,Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 octombrie 2009

Cei aproximativ 50 de muncitori ai societăţii Construcţii Aeronautice Ghimbav au continuat şi în această săptămână să protesteze prin blocarea accesului în societate după ce nu şi-au mai primit salariile din luna aprilie a acestui an. Ei sunt în continuare nemulţumiţi de faptul că nu se găseşte nicio soluţie pentru primirea banilor, dar nici nu se doreşte închiderea societăţii astfel încât să îşi poată primi drepturile salariale din Fondul de Garantare a Salariilor.

Potrivit sindicaliştilor de pe platformă, protestul va continua până când situaţia se va rezolva prin găsirea unor soluţii pentru achitarea sumelor restante.

Consiliul de Administraţie al Întreprinderii de Construcţii Aeronautice (ICA) Ghimbav a decis, săptămâna trecută, să anunţe Ministerul Economiei că societatea se află în situaţie de insolvenţă, a declarat liderul sindicaliştilor de pe platforma IAR, Şuba Arpad. Acesta a precizat că "pe ordinea de zi a viitoarei Adunări Generale a Acţionarilor de la finele lunii viitoare este şi majorarea capitalului social al companiei cu valoarea datoriilor, adică conversia datoriilor în acţiuni". Mai mult, Şuba Arpad a anunţat că în cazul în care AGA nu va fi de acord cu această conversie, care face parte, potrivit directorului general Traian Tomes­cu, din programul de restructurare al companiei, membrii Consiliului de Administraţie vor declara a doua zi insolvenţa companiei.

Pe de altă parte, directorul Traian Tomescu spune că insolvenţa nu este o soluţie care poate fi luată în discuţie, având în vedere că societatea este în stare de administrare specială. Mai mult, Tomescu explică că, prin faptul că ICA Ghimbav face parte din categoria societăţilor din industria de apărare, închiderea nu se poate realiza decât cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării. "În schimb, am discutat despre contractarea unui credit de 800.000 de lei şi, în paralel, vom face demersuri pentru ca partenerul german, care are să ne dea 200.000 de dolari, să înceapă să ne facă plăţi", a mai spus Tomescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb