IERI A AVUT LOC Reuniunea Comitetului Executiv al Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB)

Alexandru Costea
Politică / 26 martie 2015

Ieri, a avut loc la Bucureşti cea de-a treia reuniune a Comitetului Executiv al Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), eveniment găzduit de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), membru al acestei organizaţii internaţionale din anul 2013, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Membrii Comitetului Executiv au dezbătut Raportul de activitate al Secretariatului General pe anul 2014, Raportul financiar şi cel de audit pentru anul trecut, Planul strategic pentru perioada 2015-2017, Proiectul de buget pentru 2015, propunerile de revizuire a Cartei A-WEB şi componenţa viitorului Comitet Executiv.

Din partea conducerii Asociaţiei au fost prezenţi la reuniunea de la Bucureşti Lee In-Bok, preşedinte al A-WEB şi preşedinte al Comisiei Electorale Nationale a Republicii Coreea, Roberto Rosario Marquez, vicepreşedinte al A-WEB şi preşedinte al Comisiei Electorale Centrale a Republicii Dominicane şi domnul Kim Yong-Hi, secretar general al A-WEB.

Comitetul Executiv a stabilit mai multe obiective strategice pe care să le atingă A-WEB în următorii doi ani, cum ar fi: realizarea unei reţele globale a organismelor de management electoral; construirea unei baze de date internaţionale a alegerilor; administrarea unei reţele internaţionale de experţi în alegeri şi democraţie; crearea unei reţele globale de institute de training electoral; asigurarea de asistenţă de specialitate organismelor electorale care iniţiază programe de ţară.

Membrii Comitetului Executiv au stabilit să întocmească un proiect de raport care să fie înaintat celei de-a doua Adunări Generale a A-WEB, spre aprobare. Acest document include următoarele puncte: Raportul financiar pe anul 2014; Raportul de audit pe anul 2014; Raportul de activitate al Secretariatului General pe anul 2014; Planul strategic al A-WEB pentru perioada 2015-2017; Programul A-WEB pentru 2015; Proiectul de buget pentru 2015; Raportul privind înscrierile de noi membri în A-WEB; Componenţa viitorului Comitet Executiv; Propuneri de revizuire a Cartei A-WEB.

Decizia prin care România a fost propusă să organizeze în acest an cea de-a treia reuniune a Comitetului Executiv al A-WEB a fost luată în cadrul reuniunii precedente a acestui for de conducere, care a avut loc în aprilie 2014, la Incheon, Republica Coreea. Propunerea a fost formulată chiar de către preşedintele A-WEB, Lee In-Bok şi acceptată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv. Argumentul invocat de domnul Lee In-Bok a fost faptul că AEP a dovedit implicare activă atât la nivel regional, cât şi la nivel mondial în activităţi specifice domeniului electoral.

Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB) a luat fiinţă în 2013 şi are ca membri organisme electorale din 94 de ţări de pe toate continentele. Secretariatul General al +A-WEB se află în Republica Coreea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb