IFC a acordat BCR un credit de 50 milioane de dolari, în cadrul GTFP

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 19 mai 2015

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, a acordat BCR o linie de credit comercial de 50 milioane de dolari în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global ("GTFP"), care sprijină comerţul în pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

Prin parteneriat, cele două doresc extinderea disponibilităţii de finanţare a schimburilor comerciale pentru importatorii şi exportatorii din România, pentru a ajuta la stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă.

BCR, membră a grupului Erste, a aderat la program în calitate de bancă emitentă. Participarea la program va permite BCR să îşi extindă aria de acoperire la băncile din întreaga lume, pentru a susţine intrarea companiilor româneşti pe noi pieţe, precum şi pentru a spori legăturile comerciale pe teritoriul întregii Uniuni Europene şi în afara acesteia.

"Ne concentrăm pe sprijinirea exportatorilor şi a producţiei bazate pe lanţul de aprovizionare pentru că am văzut o creştere economică bazată pe export excelentă, precum şi companii care îşi reduc riscurile menţinând în acelaşi timp cifra de afaceri. Ne-am angajat să ajutăm progresul economiei, în special prin utilizarea intermedierii financiare pentru a stimula comerţul şi spiritul antreprenorial", a declarat Sergiu Manea, vicepreşedinte Corporate & Markets al BCR.

"Prin programul nostru de finanţare a comerţului, IFC direcţionează finanţarea atât de necesară către economii care au nevoie să extindă oportunităţile comerciale globale pentru firmele locale", a spus Marcos Brujis, Director IFC pentru Industrie Globală, grupul Instituţii Financiare. "Accesul la finanţarea comerţului este deosebit de important pentru întreprinderile mici şi mijlocii care depind de comerţul transfrontalier pentru a rămâne viabile şi care caută noi oportunităţi de dezvoltare".

De la începuturile sale în 2005, Programul de Finanţare a Comerţului Global al IFC a emis peste 21.000 de garanţii în valoare totală de 36 miliarde de dolari băncilor privind obligaţiile de plată legate de comerţ ale clienţilor săi, instituţii financiare din pieţele emergente. Programul include mai mult de 280 de bănci partenere în peste 95 de ţări din pietele emergente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb