iHunt Technology - venituri şi profit în creştere, la jumătatea anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie

Sursa foto: www.ihunt.ro

Sursa foto: www.ihunt.ro

English Version

Pentru acest an compania şi-a bugetat afaceri de 40 milioane lei şi un profit net de 1,85 milioane lei; anul trecut, iHunt a avut o pierdere de 1,37 milioane lei

Retailerul online şi producătorul de telefoane mobile, gadget-uri şi accesorii iHunt Technology (HUNT) a raportat o cifră de afaceri netă de 20,1 milioane lei, în prima jumătate a anului, în creştere cu 2% comparativ cu cea din primele şase luni ale anului trecut, în vreme ce rezultatul net s-a ridicat la 0,45 milioane lei, faţă de cel aproape de zero din intervalul ianuarie-iunie 2023, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În prima jumătate a anului 2024, iHunt Technology Import Export atinge 50% din cifra de afaceri bugetată pentru întregul an. Aceasta depăşeşte 20 milioane de lei, fiind susţinută cu precădere segmentul de iHunt Smart Home", se menţionează în document.

Cheltuielile din exploatare au avut o dinamică relativă asemănătoare cu cea a veniturilor, ajungând la 18,8 milioane lei la jumătatea anului, în creştere cu 2,4%. Cheltuielile privind mărfurile au scăzut cu 4,5%, până la 13,8 milioane lei, în vreme ce cheltuielile privind prestaţiile externe s-au majorat cu 33,3%, până la aproape 3,4 milioane lei. Alte cheltuieli de exploatare au fost de 3,8 milioane lei, cu 32,5% peste cele de la jumătatea anului trecut.

"Bugetul pentru publicitate al societăţii a înregistrat creşteri semnificative o dată cu lansare proiectului iHunt EV în vederea scalării rapide a acestui proiect", se arată în raport, cu referire la dezvoltarea liniei de business de staţii de încărcare.

În aceste condiţii, rezultatul din exploatare s-a ridicat la 1,3 milioane de lei, uşor sub cel de la finele lunii iunie a anului trecut, în vreme ce din activităţi finaniciare iHunt Technology a înregistrat un rezultat negativ net de 0,84 milioane lei, cu 37,1% mai mic decât cel de la jumătatea anului trecut.

"Conducerea societăţii mizează în continuare pe dezvoltarea de noi produse pentru aplicaţia iHunt Home ca pilon important de creştere, dar se concentrează în acelaşi timp şi pe extinderea reţelei de încărcare pentru maşini electrice iHunt EV. Obiectivul iHunt este de a atinge cât mai multe locaţii instalate, iniţial în România şi ulterior în Europa", se menţionează în raport.

Pentru acest an, iHunt şi-a bugetat o cifră de afaceri de 40 milioane lei şi un profit net de 1,85 milioane lei. Anul trecut, compania a avut o pierdere de 1,37 milioane lei.

La finele anului trecut, fondatorul Cezar Stroe avea 52% din compania a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 32 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb