Ileana Bănucu, Romcarbon: "Am decis să vindem din Greenwee după ce un investitor strategic s-a arătat interesat să cumpere"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 septembrie 2009

Ileana Bănucu: "Vânzarea pachetului de acţiuni la Greenwee s-a făcut ca urmare a interesului manifestat de compania Liuh-Jian, care are o experienţă mare în acest domeniu".

Ileana Bănucu: "Vânzarea pachetului de acţiuni la Greenwee s-a făcut ca urmare a interesului manifestat de compania Liuh-Jian, care are o experienţă mare în acest domeniu".

Un milion de euro sunt greu de găsit în vremurile actuale, iar când a apărut un investitor strategic, "Romcarbon" Buzău nu a ezitat să înstrăineze 20% din compania de reciclare a deşeurilor electrice şi electrocasnice "Greenwee International".

"Intenţia noastră a fost să găsim un partener cu experienţă, pe care să ne putem baza", a declarat pentru ziarul BURSA Ileana Bănucu, director general al "Romcarbon", adăugând: "Ne preocupă, desigur, să menţinem Romcarbon pe profit. Vânzarea pachetului de acţiuni la Greenwee s-a făcut ca urmare a interesului manifestat de compania Liuh-Jian, care are o experienţă mare în acest domeniu şi este, deci, un investitor strategic".

Domnia sa consideră că preţul la care s-a perfectat tranzacţia este unul corect, mai ales în contextul în care s-a putut obţine experienţa unui investitor strategic pentru o poziţie minoritară.

Cu 20% mai mare faţă de valoarea nominală a titlurilor "Greenwee International", preţul de tranzacţionare arată că "Romcarbon" a început să îşi fructifice participaţiile deţinute la companiile din industria "verde", după o perioadă în care a investit semnificativ în dezvoltarea lor.

Societatea "Romcarbon" mai este prezentă în acţionariatul companiilor "Greenfiber" şi "Greentech", ambele specializate în reciclarea deşeurilor.

Primele şase luni ale anului au pus conducerea companiei într-o situaţie dificilă, în condiţiile în care profitul "Romcarbon" a scăzut de aproape opt ori faţă de aceeaşi perioadă din 2008, la 127.300 lei. În acelaşi timp, afacerile companiei s-au comprimat cu 23%, la 35,8 milioane lei, după ce în primul semestru al anului trecut s-au cifrat la 46,6 milioane lei.

De asemenea, vânzarea a 20% din "Greenwee International" a adus companiei lichidităţi suplimentare, în condiţiile în care, conturile acesteia indicau, la 30 iunie, disponibilităţi financiare de peste 14 milioane de lei. Totuşi, reprezentanţii companiei sus­ţin că scopul principal al tranzacţiei a fost găsirea unui partener care să-i ajute să dezvolte compania.

"Anul 2009 este un an considerat de mulţi ca fiind un an de supravieţuire. Considerăm că este un lucru foarte bun că am reuşit să menţinem compania profitabilă în condiţiile economice pe care le ştim cu toţii", a declarat doamna Bănucu. Domnia sa ne-a mai spus că societatea pe care o conduce va încerca pe cât posibil să se apropie de ţintele bugetate la începutul anului, fiind destul de improbabilă o rectificare a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli.

"Romcarbon" Buzău este listată la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ROCE. Compania are o valoare de piaţă de 68,67 milioane de lei, potrivit preţului de 0,24 de lei/acţiune, înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Living Plastic Industry " controlează 32,85% din acţiunile ROCE, în timp ce "Unitai International Corporation" are o participaţie de 20,84%. "Eastern Eagle Fund" mai deţine 20,29% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb