Îmbunătăţirea vieţii femeilor din mediul rural este în atenţia social-democraţilor

.
Politică / 10 iulie 2016

Îmbunătăţirea vieţii femeilor din mediul rural este în atenţia social-democraţilor

Problemele cu care se confruntă femeile din mediul rural în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea, precum şi promovarea femeilor în politică, administraţie, companii au constituit tema centrală a unei dezbateri la care au participat reprezentante ale Organizaţiei de Femei a PSD (OFSD), precum şi o delegaţie condusă de preşedintele OF a Partidului Socialist Bulgar, Liliana Iotova, potrivit unor surse din presă.

"Cu siguranţă dezbaterea este un prim pas şi toată lumea aşteaptă soluţii concrete. După această discuţie vom sintetiza proiecte comune, proiecte pe care le putem aplica atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, prin intermediul deputatelor şi senatoarelor noastre. De asemenea, schimburi de experienţă care să se concretizeze nu numai în schimburi de bune practici, ci în lucruri comune pe care le pot face colegii din România şi colegele din Bulgaria. Consider că este un pas important şi, având în vedere specificul oarecum asemănător dintre cele două ţări, cred că vocea noastră este mai puternic auzită atât pe plan naţional, dar şi pe plan european şi suntem mult mai puternice atunci când există unitate între cele două ţări", a subliniat liderul europarlamentarilor PSD, Viorica Dăncilă, preşedinte al OFSD.

Participantele au subliniat dorinţa femeilor din România şi Bulgaria de a avea o viaţă mai bună şi totodată proiecte comune pentru a-şi îmbunătăţi poziţia atât în politică, cât şi în societate.

"Ne leagă atât aderarea României şi Bulgariei împreună la Uniunea Europeană, ne leagă provocările pe care le avem legate de Schengen şi de MCV, iar acum s-a adăugat o nouă provocare - problema românilor şi bulgarilor în ceea ce priveşte Brexit-ul. Dacă la aceste provocări trebuie să dăm un răspuns comun, cele două ţări, şi trebuie să avem o conlucrare foarte bună, avem şi multe provocări care ţin de organizaţiile de femei din România şi din Bulgaria, provocări legate de bunele practici şi schimburi de bune practici în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea, dar şi problema femeilor din mediul rural", a spus Viorica Dăncilă.

Ea a subliniat, în context, că PSD este reprezentat de multe femei în administraţia publică centrală şi locală, fiind totodată o premieră faptul că o femeie a câştigat Primăria Generală a Capitalei, conform aceloraşi surse.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E jale acolo.

    1. Apa de ploaie...de 26 de ani era timp sa se faca ceva,,,Acum dupa atatia ani zicem ca e...un prim pas....( spre prapastie)... Totul ramane pe hartie si..maine trecem la alta actiune..tema. si uite asa "noi" ne scriem uni la alti...ne agitam..comentam si asa ramane cum ne-am inteles..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb