Impact îşi reduce capitalul la 19,7 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2013

Acţionarii Impact Developer&Contractor (IMP) au aprobat, ieri, reducerea capitalului social de zece ori, de la 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei, operaţiune propusă de omulul de afaceri Adrian Andrici.

Andrici şi-a motivat propunerea prin creşterea pierderilor înregistrate de Impact, precum şi prin "necesitatea de a aduce valoarea nominală a acţiunilor la un nivel care să reflecte valoarea lor de tranzacţionare actuală pe piaţa de capital".

În ultimii trei ani, Impact a înregis-trat constant pierderi. În ultimii doi ani, pierderile au cumulat aproape 120 milioane lei (standarde internaţionale de contabilitate - IFRS), potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Pentru 2010, compania a raportat pierderi de 17,5 milioane de lei (după standardele româneşi de contabilitate - RAS).

Reducerea capitalului social ar urma să se realizeze prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor, de 1 leu, la 0,1 lei, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Impact Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Andrici deţine 10,69% din acţiunile Impact şi a mai prezentat o propunere de reducere a capitalului social la 19,7 milioane lei în luna decembrie a anului trecut, însă operaţiunea a fost respinsă în AGA.

Totodată, acţionarii Impact au ales-o, luni, pe Iulia Urda preşedinte al Consiliului de Administraţie. Ea a intrat în Consiliul de Administraţie al Impact în luna aprilie, când AGA i-a revocat pe patru dintre adminis-tratori, inclusiv pe fostul preşedinte CA, Dimitrios Sophocleous, precum şi pe fondatorul Impact, Dan Ioan Popp, care a demisionat.

Urda este director general al Octogon Total Management, firmă controlată de cel mai mare acţionar al Impact, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, potrivit Mediafax. Iaciu deţine 29,37% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, cumpărând 23,22% din acţiunile Impact, pentru 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro). Acţiunile au fost cumpărate în ziua în care Popp şi un fost director al Impact, Carmen Săndulescu, au fost executaţi silit pentru un credit pe care Popp nu l-a rambursat. Anterior executării silite, Popp deţinea 16,48% din acţiuni, iar Săndulescu avea 9,65%.

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4).

Alături de Urda, Iaciu are încă doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al Impact, respectiv pe Drăguţa Mihăilă (director de vânzări la Octogon Total Management) şi Ecaterina Petre (fost director economic la aceeaşi firmă).

Veniturile Impact s-au dublat în primul trimestru, de la 2,8 milioane lei la 5,6 milioane lei, însă compania a înregistrat pierderi în creştere de la 4,3 milioane lei la 5,5 milioane lei.

În acţionariatul Impact se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din acţiuni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb