Impact va acorda o acţiune gratuită la două deţinute

A.I.
Piaţa de Capital / 22 aprilie 2021

Impact va acorda o acţiune gratuită la două deţinute

Compania va emite obligaţiuni de cel mult 100 milioane de euro

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contactor (IMP) au aprobat, în adunarea de ieri, propunerea coducerii companiei ca profitul anului trecut să fie folosit pentru o operaţiune de majorare de capital social ce presupune acordarea unei acţiuni gratuite la două deţinute, după cum reiese din raportul companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, din profitul anului trecut, de circa 69,25 milioane lei, suma de 65,64 milioane lei va mearge către rezultat reportat, restul fiind rezervă legală. Compania îşi va majora capitalul social cu 131,25 milioane lei, prin emiterea a 131,25 milioane de acţiuni noi, fiecărui investitor al societăţii urmând să i se acorde un titlu gratuit la două deţinute. Operaţiunea urmează să se realizeze prin încorporarea primelor de capital, în sumă de 69,48 milioane de lei şi a sumei de 61,76 milioane de lei din rezultatul reportat al anului trecut. Data de înregistrare, cea la care investitorii trebuie să deţină acţiuni pentru a primi titluri gratuite este 25 iunie, în timp ce data plăţii este 28 iunie.

De asemenea, a fost aprobată splitarea valorii nominale a acţiunii companiei în raport de 1:4, respectiv de la un leu la 0,25 de bani, operaţiune ce va fi dusă la îndeplinire după realizarea creşterii capitalului menţionată anterior.

Tot ieri, acţionarii Impact au aprobat derularea unei operaţiuni de răscumpărare a cel mult 30 milioane de acţiuni proprii, reprezentând maxim 1,905% din capitalul companiei, titlurile urmând să fie parţial alocate către angajaţi şi/sau conducătorii societăţii şi parţial în scopul anulării lor şi reducerii capitalului social.

Un alt punct pe ordinea de zi ce a primit avizul acţionarilor este emiterea către Impact a uneia sau mai multor emisiuni de obligaţiuni, în valoare totală maximă de 100 milioane de euro (sau echivalentul acestei sume în altă monedă), cu dobândă de cel mult 7% şi scadenţe ce se pot întinde de la trei ani şi jumătate până la şapte ani.

De asemenea, Iuliana Mihaela Urda, Ruxandra-Alina Scarlat, Daniel Pandele, Intrepid Gem SRL (prin Petru Ion Văduva) şi Sorin Apostol, au fost aleşi ca membri ai Consiliului de Administraţie pentru un mandat de patru ani, începând cu 28 aprilie 2021 şi până la 28 aprilie 2025.

Pentru 2020, Impact a raportat venituri preliminare din proprietăţile imobiliare aflate în stoc de aproape 206,64 milioane lei, cu 32% peste cele din 2019, dar creşterea costurilor şi diminuarea câştigurilor din investiţii imobiliare au făcut ca profitul net să coboare cu 52%, la 73,98 milioane lei.

Acţionarul majoritar al companiei este Gheorghe Iaciu, care la finele anului trecut avea o deţinere de 59,4% în timp ce Adrian Andrici are 15,98% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. AM MAI ZIS DE VREO 2 ORI , IN OPINIILE MELE , SI ZIC SI ACUM : BINE !!! FOARTE BINE !!! IN SFARSIT , DUPA ANI SI ANI DE ZILE , SI MULTA RABDARE , ACTIONARII VECHI , CARE AU CUMPARAT ACTIUNI ALE FIRMEI , SI AU MERS ALATURI DE EA , LA BINE SI LA GREU , SANT RASPLATITI SI EI , CU CEVA !!! MULTA LUME , AL URASTE PE IACIU , CONSIDERAND-UL UN '''''' PADRINO ''''''', UN NAS MAFIOT !!! O FI !!! TREABA LUI !!! DAR , DACA NU APAREA '''''' PADRINO '''''', SI NU LE CUMPARA ACTIUNILE CELOR 2 ACTIONARI MAJORITARI , IOAN POPP SI GABRIELA SANDULESCU , SI APOI NU PLATEA ALT MUNTE DE BANI , CELOR CATEVA ZECI DE CREDITORI , CARE DEPUSESERA ACTIUNI IN INSTANTA , CU CERERI DE ZECI DE MILIOANE DE LEI , PE CARE IMPACTUL NU LE PLATISE , PRAFUL SI PULBEREA , S-AR FI ALES DE SOCIETATE !!! AFARA DE ASTEA , CEI 2 FOSTI MARI ACTIONARI , HOTARASERA DUPA CRITERII STIUTE NUMAI DE EI , LA TIMPUL RESPECTIV , MICSORAREA NUMARULUI DE ACTIUNI , DE LA SUMA DE 10 VECHI / 1 NOUA , REZULTATUL FIIND CA , ACTIONARII CU 1000 ACTIUNI VECHI , RAMANEAU CU DOAR 100 !!! VALOAREA NOMINALA URCA IN SCHIMB , DE LA 10 BANI , LA 1 LEU !!! DAR , CE FOLOS !!! PIERDEREA IN ACTIUNI A FOST DE 90 % , DUPA CARE AU AJUNS PRACTIC , IN INCETARE DE PLATI !!! IACIU S-A CHINUIT ANI DE ZILE , PRIN TRIBUNALE , TOT PLATIND MEREU DATORII , LASATE DE CEI 2 , INAINTE !!! ACUM , A VENIT SE PARE , SI VREMEA RASPLATEI !!! O MICA PRIMA , PENTRU CEI RABDATORI !!! DA , ADEVARAT , ASTA E CAPITALISMUL !!! CU PRABUSIRI SI REVENIRI !!!

    1. MILIOANELOR DE COMUNISTI , DIN TARA ASTA , NU LE PLACE DEZASTRELE SI PIRDERILE PERSONALE !!! AR VREA PENTRU EI , SI CEI DIN JURUL LOR , UN RAI VESNIC !!! SA IA BANI , CA IN CAPITALISM , SI SA MUNCESCA CA BIROURILE DIN FIRMELE DE STAT , PLINE DE NEAMURI !!! CUI NU-I CONVINE , SA PLIMBE DOR HARTII , SA SE SCARPINE IN CAP , SA-SI BEA CAFELUTA , PANA LA ORA 10 . 00 , SA MEARGA LA MASA , INCA 2 ORE , SA SE DESTINDA DUPA AIA , INCA 2 ORE , CA DE , TREBUIE SA INTRE BINE MANCAREA , SI LA ORA 15 . 30 , SA RUPA USILE , FUGIND ACASA ??? LASA CA , MUNCESC ALTII , IN LOCUL NOSTRU !!! ASA , NU MAI AJUNGEM NOI IN CAPITALISM !!! NICIODATA !!!

      Da zici bine,problema inca nu e rezolvata chiar o complica managementul si vin scadente la obigatiuni iar banii sunt ca aerul indispensabili,de aceea primim gratuite de aici inainte multi ani buni(UN PIC mai mult decat nimic ).Oricum e groasa treaba acolo RAU, vad ca se arunca tare la 100 de mil euro E FOAME MARE DE BANI si la dobanzi mari 7% bate statul la Fidelis! E limpede ca nu vand imobile pt.ca piata imobiliara e foarte sus si caderea e iminenta pe acest sector,asa ca nu suna bine deloc viitorul la IMPACT-UL ce va sa vina.

      D-LE , NICI O GRIJE SA NU VA FACETI !!! ACTIONARUL PRINCIPAL ACOLO , ESTE '''''' PADRINO '''''' !!! MAJORITATEA OBLIGATIUNILOR DE ANII TRECUTI , SI DE ACUM , AU FOST CUMPARATE , TOT DE '''''' PADRINO '''''' !!! ATAT IN LEI , CAT SI IN EURO !!! MAJORITATEA VIITOARELOR OBLIGATIUNI , INDIFERENT IN CE MONEDA , V-OR FI CUMPARATE , TOT DE '''''' PADRINO '''''' !!! AICI LA IMPACT , ESTE VORBA DE UN CIRCUIT SEMI-INCHIS , S-AU APROAPE TOTAL , INCHIS !!! NU STIU DACA MA INTELEGI !!! FIINDCA PARI UN BAIAT BUN , TI-AM DAT O INFORMATIE , DE TIP ''''' INSAIDER '''''' !!! AICI ESTE VORBA IN PRINCIPAL , DE BANII UNUI OM !!! OMUL ACESTA , ARE PUTERE SA FACA , SI SA DESFACA !!! ARE PUTERE , SA CUMPERE TOATE ACTIUNILE RAMASE DIN PIATA , SI SA DELISTEZE COMPANIA !!! DE ASTA MI-E FRICA SI MIE , LA UN MOMENT DAT !!! DAR , AR FI PACAT !!! FARA IMPACT , BURSA ROMANEASCA , AR AVEA O MARE GAURA !!! E SINGURA DIN DOMENIU !!! SI E CELEBRA , LA CAT S-A VORBIT DE EA !!! REVEDIND , DACA NE APUCAM SA DESPICAM FIRUL IN 6 , LA SANTIERELE DIN DIFERITE ORASE , SI LA FRONTUL DE LUCRU CREAT PE HARTIE , LA CE AMBITIE ARE EL SA FACA , CA NUMAI EL CONTEAZA AICI , RESTUL ACTIONARILOR FIIND NISTE CIURUCURI , SUMA DE 100.000.000 DE EURO , NU E MARE DELOC !!! NU SI PENTRU EL !!! CAM PESTE TOT , ESTE VORBA DE BANII LUI !!! NU STIU , DACA MA INTELEGI !!! E UN DOMENIU , CARE LUI AI PLACE , SI AL IUBESTE !!! DA , AL IUBESTE !!! O SA VINA SI TIMPURI , IN CARE COMPANIA , O SA MEARGA MAI GREU !!! DAR , CU EL LA CARMA , O SA VEZI CA IMPACTUL O SA AJUNGA SA CONSTRUIASCA VILE SI BLOCURI DE LOCUINTE , SI IN STRAINATATE , NU NUMAI IN ROMANIA !!! A-TI MAI SPUN UN SECRET : VREA SA FACA , INCET-INCET , DIN IMPACT , UN IMPERIU !!! AI RABDARE , STAI ASCUNS , VEZI , SI OBSERVA !!! EU , AM CUMPARAT ACTIUNI IMPACT , DIN ANUL 2006 !!! S-AU 2005 , NU MAI STIU EXACT !!! AM MERS CU ELE , NECLINTIT , LA BINE SI LA GREU !!! ERA SA-MI VINA RAU IN CASA , CAND FIRMA ERA PE MARGINEA PRAPASTIEI !!! ACTIUNEA AJUNSESE LA PRETUL DE 0.22 LEI !!! LUMEA VINDEA IN DISPERARE , DOAR SA SCAPE O DATA DE EA !!! CNVM-ul DE ATUNCI , CONFISCASE TOATE ACTIUNILE LUI IOAN POPP , SI CELE ALE LUI GABRIELA SANDULESCU !!! SI ATUNCI , A APARUT DIN CEATA , EL !!! ''''''' PADRINO '''''' !!! ADICA GHEORGHE IACIU , PARDON !!! CUM A FOST RECONSTRUITA GERMANIA , DUPA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL , ASA A RECONSTRUIT SI EL , PAS CU PAS , IMPACT-ul !!! D-LE , REIAU , NICI O GRIJE SA NU-TI FACI !!! IN PRINCIPAL , E AFACEREA LUI , N-O SA-SI TAIE NICIODATA SINGUR , VINELE S-AU GATUL !!! S-AU CRACA , CUM NE EXPRIMAM NOI , PE ROMANESTE !!! EL MAI ARE SI ALTE AFACERI , IMPACT-ul FIIND NUMAI UNA DIN PORTOFOLIU !!! DE UNDE ARE ATATIA BANI ??? INTREABA-MA , SA TE INTREB !!! HABAR N-AM !!! DAR DACA ERA CEVA ILEGAL , AL SALTAU ASTIA DE MULT !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb