Impozitul pe transferurile titlurilor de valoare ar putea fi reţinut la sursă

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 octombrie 2010

Beneficiarii de venit din trans-ferul titlurilor de valoa-re, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, ar putea scăpa de obligaţia trimestrială de calculare şi virare a impozitului. Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fis-cal, această sarcină ar urma să revină intermediarului, societăţii de administrare a investiţiilor sau plătitorului de venit. Astfel, contribuabilul nu ar mai avea decât grija declaraţiei anuale.

Noul act normativ mai stabileşte plăţi anticipate în contul impozitului anual, prin impozitarea cu cota de 10% a câştigului realizat în timpul anului, la fiecare tranzacţie, prin reţinere la sursă, şi impozitarea câştigului net anual impozabil al fiecărui contribuabil cu cota de 16%, indiferent de perioada de deţinere a titlurilor de valoare. Anterior lunii iulie 2010, impozitul pentru veniturile din transferul titlurilor deţinute mai mult de un an era de 1%.

Intermediarul, societatea de administrare a investiţiilor sau plătitorul de venit trebuie, de asemenea, să transmită, în formă scrisă către contribuabil, informaţiile privind câştigul anual/pierderea anuală din tranzacţiile cu titluri de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, precum şi impozitul calculat şi reţinut ca plată anticipată, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. De ce ploua numai cu aberatii peste noi ? Cum sa retii10% din castig la fiecare tranzactie ?Vor fi decapitalizati multi investitori prin aceasta aberatie fiindca multi au pierderi insemnate.Daca de exemplu ai sifuri din 2007 la 4 lei luate si vrei savinzi marchezi pierderea iar apoi pe aceeasi suma daca castigi ti se ia 10% desi tu ai pierdere insemnata.LASATI-NE SA SUPRAVIETUIM MACAR

    Aceasta porcarie va reduce si mai mult lichiditatea si va goni si ultimii investitori.ULTIMUL SA STINGA LUMINA DE LA BURSA.

    NU LE MAI DATI STIMULENTE ASTORA CA LE CRESTE PROSTIA SI NE OMOARA.AJUTOOOR

    1. astept conducerea bursei sa se ridice si sa sa ia pozitie fata de acesta ineptie!

      oricum imi scot banutii de la sifuri si-ii schimb in valuta, la .....arabi ca in 1990 nene!! 

    nu au putut nenorocitii sa lase cum era? 1% si 16% ! ne-au pus intai sa mergem sa stam la cozile fiscului, iar acum vor sa ne ia 10% din capitalul pe care l-am putea reinvesti? 1% mai mergea, dar 10 % ??? daca am pierdere eu imprumut statul un an cu 10% din castiguri ? sa va ia dr...!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb