ÎN 6 IANUARIE, ANULUI VIITOR Acţionarii Visual Fan sunt convocaţi pentru confirmarea deciziilor luate la AGEA din octombrie

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 decembrie 2021

Acţionarii Visual Fan sunt convocaţi pentru confirmarea deciziilor luate la AGEA din octombrie

Atunci s-a aprobat majorarea capitalului social, prin oferirea a cinci acţiuni gratuite la una deţinută

Acţionarii Visual Fan, companie din ţara noastră de tehnologie ce deţine brandul Allview, sunt convocaţi, în data de 6 ianuarie, pentru confirmarea deciziilor luate la adunarea din 12 octombrie, se arată într-un raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit raportului, convocarea pentru confirmare vine în condiţiile apariţiei unui impediment de ordin formal, probabil pentru implementarea hotărârilor de atunci a acţionarilor. În octombrie, a fost decisă majorarea capitalului social al companiei cu 0,55 milioane de lei, de la nivelul actual de 0,11 milioane de lei, la 0,66 milioane de lei, prin încorporarea rezervelor.

Operaţiunea implică emiterea a 5,55 milioane de acţiuni noi, investitorii urmând să primească cinci titluri noi la unul deţinut la data de înregistrare, care este 9 februarie, data plăţii urmând să fie 10 februarie. Majorarea capitalul se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii, se arată în convocator.

Tot atunci a fost aprobată oferirea prerogativei administratorului unic de a încheia acte juridice în numele şi pe seama societăţii, prin care să dobândească bunuri pentru aceasta sau să înstrăineze, să închirieze, să schimbe bunuri ale societăţii ori să constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul societăţii a căror valoare nu depăşeşte 20% din valoarea contabilă a activelor companiei, fără aprobarea adunării generale extraordinare a acţionarilor.

Pentru primele şase luni ale acestui an, Visual Fan a obţinut o cifră de afaceri din activitatea recurentă de 66,78 milioane de lei, cu 55% peste cea din prima jumătate a lui 2020, în timp ce profitul net s-a ridicat la 4,78 milioane de lei, în creştere cu 62,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru primele nouă luni, compania a raportat o cifră de afaceri de aproape 80 milioane de lei, cu 36% mai mare decât cea din intervalul ianuarie - septembrie 2020.

Pentru anul viitor, strategia de dezvoltare a Visual Fan presupune accentul pe extinderea pe pieţele externe, creşterea portofoliului de produse şi adăugarea de noi linii de business.

Allview a fost fondată în Braşov, în anul 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. Lucian Peticilă deţine aproape 83% din companie. Faţă de preţul acţiunii ALW de la mjilocul sesiunii bursiere de vineri, de 126 de lei, evaluarea bursieră a companiei se ridica la circa 140 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Alta firma de incredere la care merita sa vinzi casa sa iei actiuni.Convoaca aga trimestrial ca sa decida pe acelasi subiect.

    Prima oara 90% din capital nu a stiut ce a votat in unanimitate.De data asta o sa voteze altfel ,desigur ca tot aia ...sau voteaza la fel,mai trece timpul si poate a doua oara e cu noroc,reusesc sa stopeze trendul descendent inca de la listare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb