ÎN AŞTEPTAREA DECIZIEI FED PRIVIND STIMULENTELE Preţurile metalelor preţioase au pierdut teren semnificativ

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 septembrie 2013

Preţurile metalelor preţioase au pierdut teren semnificativ

Cotaţia aurului a coborât sub 1.300 dolari uncia

Cotaţia futures a aurului a scăzut ieri, pentru a doua zi consecutiv, pe piaţa din New York, unde a atins nivelul minim al ultimelor şase săptămâni, pe fondul speculaţiilor potivit cărora banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) va reduce programul de stimulente. Tot ieri, preţul argintului a coborât la nivelul minim al ultimei luni, iar cel al platinei - la cel mai mic nivel din ultimele şapte săptămâni.

Conducerea Fed s-a reunit în zilele de 17 şi 18 septembrie ca să stabilească viitoarea sa politică monetară, iar decizia în acest sens nu a fost anunţată până la închiderea ediţiei. Analiştii aşteptau, însă, ca Fed să decidă reducerea cu 5-10 miliarde de dolari a programului său de achiziţii de obligaţiuni, care în prezent se ridică la 85 de miliarde dolari lunar. Programul aplicat de Fed a urmărit diminuarea costurilor împrumuturilor.

Preţul aurului cu livrare în decembrie era de 1.299,30 dolari uncia la ora 09.56, la Comex New York, cu 0,8% mai mic decât în ziua precedentă. Anterior, preţul a coborât la 1.291,50 dolari/uncie - cel mai redus nivel din 8 august până în prezent. De la începutul anului, cotaţia metalului galben s-a redus cu 23%, în condiţiile în care unii investitori şi-au pierdut încrederea în aur ca "plasament refugiu", dar şi în baza aşteptărilor privind reducerea programului de stimulente de către Fed.

Analiştii arătau ieri că, în situaţia în care Fed nu reduce programul de achiziţii de obligaţiuni, preţul aurului va reveni pe creştere.

Preţul argintului cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,3% la ora 09.52, la Comex, ajungând la 21,51 dolari uncia, după ce coborâse la cel mai redus nivel din 14 august până în prezent: 21,37 dolari uncia. Cotaţia platinei cu livrare în octombrie a consemnat cel mai redus nivel de după 26 iulie: 1.411,80 dolari uncia. La ora 09.52, preţul metalului preţios era de 1.421,07 dolari uncia, mai mic cu 0,2% faţă de ziua precedentă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar puneti mai fratilor pretul in marimi europene....cine dracului stie ce este uncia....faceti articole sau le luati de undeva si le traduceti ca papagalii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb