ÎN CONDIŢIILE CREŞTERII NUMĂRULUI DE INFECTĂRI CU SARS-COV 2 Mediul de afaceri susţine un lockdown pe timp de noapte

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 27 octombrie 2020

Mediul de afaceri susţine un lockdown pe timp de noapte

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), susţine măsura de restricţionare a circulaţiei populaţiei pe timpul nopţii, pe care premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul ar intenţiona să o aplice.

"Cred că este o măsură bună, da", a spuns Florin Jianu, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o ieri cu prilejul lansării Programului de guvernare 2021-2024 al mediului de afaceri din ţara noastră.

Şeful CNIPMMR a precizat că numărul mare de infectări este cauzat de activitatea din cluburile de noapte şi de evenimentele de tip nunţi şi botezuri, fapt care afectează sectorul HoReCa, deşi restaurantele şi cafenelele nu sunt focare de infecţie.

"Apelul nostru este şi către responsabilitatea fiecăruia în parte, pentru că riscăm să debalansăm sectoare întregi, dacă unii întreprinzători nu iau seama de măsurile impuse şi fac evenimente. Atunci întreg sectorul HoReCa va fi afectat. Vă dau exemplul HoReCa, pentru că este la îndemână pentru toată lumea: infectările nu se fac în restaurant, acolo omul merge, mănâncă şi pleacă acasă. Infectările se fac acolo unde se fac evenimente de tipul cluburilor de noapte, nunţi, botezuri şi aşa mai departe. Acolo se fac, unde oamenii stau fără mască, stau toţi, zeci, sute de oameni, şi asta se întâmplă", a spus Florin Jianu.

Domnia sa a afirmat că măsura interdicţiei circulaţiei populaţiei pe timp de noapte nu va afecta activitatea restaurantelor.

"E o măsură care se aplică şi în alte ţări ale Uniunii Europene, e o măsură care nu afectează HoReCa în ansamblul ei, ci e vorba doar de evenimentele cu potenţial de infectare, adică vorbim de cluburi, de alte tipuri de evenimente private. Dacă vorbim de restaurante în ansamblul lor, acolo oamenii merg, mănâncă undeva în intervalul orelor 18:00-20:00-21:00, deci practic nu e afectată industria. De altfel, ar fi trebuit să fie făcută o diferenţiere de la început în acest sens. Foloseşti datele specialiştilor, care spun că ai un focar de infecţie în zona evenimentelor, atunci limitează acele evenimente şi lasă restaurantele să funcţioneze!", a arătat preşedintele CNIPMMR.

Florin Jianu a mai arătat că Guvernul nu a pus încă în practică angajamentul de a introduce reprezentanţi ai mediului de afaceri în componenţa comitetelor de situaţii de urgenţă, pentru ca măsurile dispuse de aceste structuri să fie coerente şi adaptate realităţii.

"Ar trebui să avem specialişti şi din partea mediului de afaceri în acele comitete de situaţii de urgenţă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean. Pentru că avem părerea specialiştilor, dar nu ai niciun echilibru din partea zonei economice, care va spune: «Dacă luăm aceste măsuri, consecinţele vor fi următoarele. Haideţi să ne gândim cum le echilibrăm». Deci, revenim cu această cerere: mediul de afaceri trebuie să fie prezent. Prim-ministrul a spus acest lucru, dar încă nu s-a operaţionalizat", a spus liderul patronatelor IMM-urilor.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ar trebui sa fie o sustinere conditionata, nu un cec in alb !

    Desi la prima vedere lockdown pe timp de noapte nu aduce pagube, aceasta masura pregateste populatia pentru pasul urmator care va fi lockdown generalizat. 

    1. Asa este, aveți dreptate!

    Te doare mintea, niste oameni de afaceri susțin o măsură fascista a guvernului care încalcă grav drepturile omului fi cu efecte zero în plan practic.

    Interzicerea circulație pe timp de noapte este o măsură efectiv FASCISTA, menită să obișnuiască lumea cu lagărul, atât, nu are niciun fel de implicații practice. 

    1. Stimate Cristian, ați pus punctul pe I.Se prevede reducerea noastră la a munci(cum vor vrea unii) și la bârlog. Atât. Dimensiunea și demnitatea umana va fi reprimate. Aduși în situația de șomeri cu burta goala, nu mai opunem rezistenta. Avind frica în oase,acceptam orice. Din păcate.Dar nu numai noi sintem în situația asta.

    o masura si mai buna ar fi inchiderea oamenilor in case si oprirea a tot ce misca . ce bine ca nu doare prostia si ne conduc nebunii !

    Umbla orase intregi noaptea sau ce? Cluburile le poti inchide si fara sa inchizi lumea in case (care, oricum, dorm!). Deci -- ce rost are masura asta?

    Daca as fi in locul celor din HORECA i-as lua la suturi in cur pe cei din "mediul de afaceri", avand in vedere faptul ca promoveaza interse externe, straine de mediul de business... In timp ce patronii mor de foame, niste slugi s-au apucat de pupat in fund guvernul.

    Cine le suporta pierderile celor din HORECA care nu mai au ce plati ratele la credite? 

    Ce măgarie! Ce infectări? La nunti, la botezuri, la parastase? Adică la tot ce înseamnă socializare?S-a reușit telemunca, telescoala. Rămăsesera cultura, divertismentul și evenimentele private.Acolo se inmulteste"virusul", asa au constatat "experții". Argumentare de doi bani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb