ÎN CONDIŢIILE UNEI CREŞTERI MODESTE A PIEŢEI PHARMA,  Antibiotice SA Iaşi continuă majorarea consistentă a cifrei de afaceri şi a profitului şi în semestrul I

DORU MOCANU, Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 august 2011

Antibiotice SA Iaşi continuă majorarea consistentă a cifrei de afaceri şi a profitului şi în semestrul I
  • document ataşat Informaţii privind piaţa farmaceutică din România în semestrul I 2011
    apasă aici pentru a descărca.

    Conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti, valoarea cifrei de afaceri nete înregistrată în primul semestru al acestui an de către Antibiotice SA Iaşi (simbol ATB, la categoria I a BVB) a fost de 138,5 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului 2010.

    De asemenea, profitul brut aferent semestrului I 2011 a înregistrat o evoluţie pozitivă, atingând valoarea de 28,2 milioane lei, cu 35 de procente mai mare în raport cu profitul brut aferent primului semestru al anului 2010.

    În topul producătorilor de medicamente generice din România, Antibiotice Iaşi ocupă locul 4, cu o cotă de piaţă de 7,1%.

    "Cheia succesului pentru Antibiotice SA este orientarea structurii de vânzări către medicamente valoroase terapeutic combinată cu politici de promovare, ce au determinat creşterea prezenţei medicamentelor marca Antibiotice în farmacii. Este important de precizat că preţul mediu al unei unităţi de produs la Antibiotice este de 0,72 lei, în timp ce preţul mediu la nivelul pieţei farmaceutice din România este de 1,08 lei", după cum reiese din Raportul Administratorilor pentru semestrul I.

    "Explicaţia pentru rezultatele bune obţinute în primul semestru al acestui an este politica Antibiotice de a-şi extinde portofoliul - în ultima perioadă au fost lansate peste 25 de produse noi - dar şi rentabilitatea deosebită a exporturilor, unde a fost atins procentul de 27%", a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice SA.

    Compania ieşeană şi-a consolidat în primele şase luni poziţia de principal producător de medicamente antiinfecţioase de uz sistemic, înregistrând o creştere de 27% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent (conform Cegedim). Aport important la cifra de afaceri au avut-o şi medicamentele din clasele sistem nervos central (+7%) şi sis-tem cardiovascular (+5%), două arii terapeutice în plină dezvoltare în portofoliul Antibiotice, alături de produsele tradiţionale din categoria preparatelor dermatologice şi tract digestiv şi metabolism.

    Situaţia vânzărilor la export

    Cifra de afaceri la export a fost obţinută din valorificarea pe plan internaţional a substanţei active Nistatină (58%), a produselor finite (38%) şi din realizarea de studii de bioechivalenţă (4%) pentru parteneri externi, în propriul Centru de Evaluare a Medicamentului. Studiile de bioechivalenţă demonstrează că medicamentele generice au acelaşi efect terapeutic şi prezintă aceeaşi siguranţă în administrare ca şi medicamentele inovatoare.

    Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice în funcţie de aportul la cifra de afaceri au fost: Statele Unite ale Americii, Europa (Franţa, Ungaria, Germania), Asia, Rusia şi alte state membre CSI (Azerbaijan, Georgia, Moldova). În a doua jumătate a anului se estimează o creştere a valorii exporturilor comparativ cu anul 2010, prin concretizarea unor proiecte noi de export în statele europene, SUA, Orientul Mijlociu şi Rusia.

    Cu o tradiţie de peste 55 de ani în industria farmaceutică şi cu un portofoliu complex de peste 140 medicamente, Antibiotice este principalul producător de medicamente antiinfecţioase din România. Pe piaţa farmaceutică internă, Antibiotice este recunoscut ca lider în producţia de medicamente injectabile, unguente, creme, geluri şi supozitoare, fiind în acelaşi timp şi unicul producător de substanţe active obţinute prin biosinteză.

    La data de 3 august a.c., principalul acţionar al Antibiotice SA Iaşi era Ministerul Sănătăţii, cu o deţinere de 53,0173%, SIF Oltenia controla un pachet reprezentând 10,0954% din titlurile ATB, iar în posesia altor acţionari persoane fizice şi juridice se aflau acţiuni totalizând 36,8873% din capitalul social al companiei ieşene.

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. Sa se laude managementul Antibiotice cind va fi in stare sa se apropie de performantele sicomedului sau macar la media companiilor de profil din europa, asia...deocamdata sunt fff departe. daca statul va ceda din pachetul lui o sa aiba surprize la ce profit o sa fie. Acum antibiotice e vaca de muls pt tot felul de gainari care se bazeaza pe influente politice

      1. Se lauda dir gen in decembrie 2010 ca va lansa in aprilie medicamente pe oncologie. Au trecut inca 4 luni si tot nimic. Subscriu ca Antibiotice e vaca de muls pt partidele politice, iar dir general sta drepti sa nu zboare din pozitie

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb