ÎN CREŞTERE CU 13% FAŢĂ DE 2017 Credit Europe Bank România - profit net de 53 milioane lei, în 2018

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 mai 2019

Credit Europe Bank România - profit net de 53 milioane lei, în 2018

Credit Europe Bank (CEB) România a înregistrat un profit net de 53 milioane lei, anul trecut, în creştgere cu 13% faţă de cel din 2017, potrivit unui comunicat de presă.

Yakup Çil, CEO al Credit Europe Bank România subliniază: "Performanţa financiară consolidată a băncii din 2018 se conturează din mai multe linii de business strategice. Profitul net de 53 milioane lei înregistrat de Credit Europe Bank România pentru anul 2018, în creştere cu 13% comparativ cu 2017, vine pe fondul majorării rulajului sumelor utilizate aferente cardurilor de credit din portofoliu, a creditelor acordate companiilor, însă şi al scăderii cheltuielilor operaţionale.

Rezultatele băncii marchează o creştere constantă şi stabilă în ultimii ani, în mare parte datorită evoluţiei sustenabile a principalelor produse ale Credit Europe Bank de pe piaţa autohtonă: cardurile de credit - CardAvantaj fiind pionierul în materie de carduri de cumpărături din România -, depozitele şi creditele corporate.

Creditele oferite clienţilor au atins nivelul de 2 miliarde lei, depozitele atrase de bancă au făcut un salt la 3 miliarde lei, iar rulajul sumelor utilizate pe cardurile de credit a crescut cu peste 7%, comparativ cu 2017. Veniturile totale au rămas aproximativ la acelaşi nivel din 2017, atingând valoarea de 209 milioane lei în 2018, iar cheltuielile operaţionale au scăzut cu circa 10% faţă de anul anterior. În 2018 am continuat să investim în noi tehnologii şi în componenta digitală, acestea fiind direcţii importante de dezvoltare pentru anul 2019.

Pe segmentul retail, numărul cardurilor de credit a crescut cu circa 3% şi rulajul sumelor utilizate aferente cu aproximativ 7% faţă de 2017, ca urmare a cererii consumatorilor, dar şi a atragerii de noi clienţi şi magazine partenere în portofoliul actual, iar cardurile de credit Credit Europe Bank sunt utilizate frecvent de clienţi pentru a efectua plăţi. Pentru anul 2019 se preconizează o creştere a numărului de tranzacţii, cu precădere cele fără numerar, datorită gadgeturilor contactless puse la dispoziţia clienţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cea mai jegoasa banca in frunte cu conducatorii ei e credit europe bank

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb