ÎN DOSARUL "GALA BUTE", Elena Udrea a plecat de la DNA după confruntarea cu denunţătorii

Alexandru Costea
Anticorupţie / 19 martie 2015

Udrea, confruntată cu Lungu, Nastasia, Gărdean şi Topoliceanu

Actualizare 19:31

Avocat: "Acuzaţiile la adresa Elenei Udrea au fost demontate în întregime"

Elena Udrea a plecat de la sediul DNA, înapoi în arest, după confruntările cu denunţătorii solicitate de ea, avocatul ei Marius Striblea precizând că întrebările au fost legate de mita pe care ar fi primit-o într-o geantă şi de cheltuielile legate de ziua ei de naştere la Predeal.

Acuzaţiile la adresa Elenei Udrea au fost demontate "în întregime" în timpul confruntărilor de la DNA cu denunţătorii săi, a declarat avocatul fostului ministru, Marius Striblea.

În opinia avocatului Marius Striblea, confruntările au arătat că este vorba despre "impresii şi păreri artificiale ale unora care sunt acuzaţi în dosar".

"Concluzia este că domnul Nastasia ştia despre cei 900.000 de euro de la Gardean. Mă mir că domnul Gardean nu i-a spus că are focoase nucleare în acea geantă. Doamna Topoliceanu a infirmat teza că, la Predeal, de ziua doamnei Udrea, s-ar fi plătit din banii domnului Breazu, care ar fi fost bani, să spunem, obţinuţi din lucruri ilicite şi aproape şi-a adus aminte că doamna Udrea i-a plătit domnului Breazu suma respectivă. Domnul Lungu a spus pe şleau că doamna Udrea nu a avut cunoştinţă despre faptul că el făcea anumite plăţi la partid şi, de asemenea, că doamna Udrea nu i-a cerut niciodată să facă plăţi pentru Partidul Democrat. Domnul Gardean i-a remis domnului Nastasia o geantă, care ar fi conţinut 900.000 de euro, dar care ar fi fost destinată domnului Nastasia, şi nu doamnei Udrea", a declarat Marius Striblea.

El a precizat că întâlnirea dintre Elena Udrea şi Ana Maria Topoliceanu a fost una "decentă, ca între două persoane care se află în faţa unei autorităţi".

Întrebat dacă Elena Udrea şi-a privit în ochi denunţătorii, Marius Striblea a spus: "Pot să vă spun cu fermitate că nu doamna Udrea şi-a ascuns privirea. Ceilalţi".

(Elena Deacu)

---

Actualizare 11:21

Elena Udrea a fost adusă, azi, din arest la DNA, aceasta având în mâini mai multe hârtii, avocatul fostului ministru al Dezvoltării Regionale spunând că aceasta va fi confruntată cu denunţătorii Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Adrian Gărdean.

Striblea a spus că a pregătit împreună cu Elena Udrea întrebările pentru denunţătorii cu care va fi confruntată, precizând că au câteva zeci de întrebări.

"În procedura confruntării, oricând de bine ar fi pregătit să mintă, şi mă refer la cei care au făcut afirmaţii mincinoase despre doamna Udrea, în urma unui tir de întrebări, poate să fie adus la adevăr", a mai spus avocatul.

--------------

Confruntările de azi dintre Elena Udrea şi denunţătorii săi în dosarul "Gala Bute" sunt posibile "abia după ce avocaţii au invocat în spaţiul public întârzierea punerii în aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltării şi după textul publicat în urmă cu câteva zile în care se spunea că «ancheta se derulează în ritm de melc»".

Mesajul a fost publicat de către echipa de comunicare a Elenei Udrea pe pagina de Facebook a fostului ministru aflat în arest preventiv. Aceştia transmit că acest demers a fost dispus după două săptămâni de la momentul solicitărilor.

"Elena Udrea şi avocaţii sunt încrezători că aceste confruntări vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor şi vor permite evidenţierea adevărului în această speţă", mai arată echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb