ÎN DOSARUL SIF BANAT-CRIŞANA Globalworth anunţă că a primit confirmarea că Papalekas a scăpat de ancheta penală

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iulie 2015

Globalworth anunţă că a primit confirmarea că Papalekas a scăpat de ancheta penală

Globalworth Real Estate Investments Ltd. a primit confirmarea de la autorităţile relevante din România că Ioannis Papalekas, CEO-ul companiei, a fost eliberat oficial din toate aspectele legate de urmărirea penală în cazul delapidării SIF Banat-Crişana, potrivit unui comunicat transmis ieri.

În decembrie 2012, Papalekas a informat board-ul Globalworth că i s-a confirmat de către procuror, în urma unor întâlniri, că nu are loc o investigaţie împotriva sa.

Ulterior, omul de afaceri grec s-a delimitat de fostul său partener de afaceri Dragoş Bîlteanu, printr-o scrisoare deschisă, în care arăta că, în ultima vreme, afacerile făcute cu fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana se diminuaseră considerabil.

Foştii şefi de la SIF1 Banat- Crişana, Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, au fost arestaţi, în decembrie 2014, sub acuzaţia de delapidare, manipulare a pieţei de capital şi spălare de bani, în prezent măsura fiind înlocuită cu cea de control judiciar.

După arestarea celor doi, surse judiciare au precizat că şi Ioannis Papalekas este urmărit penal de procurori, întrucât, în contextul listării Globalworth, fondul de investiţii imobiliare pe care acesta l-a înfiinţat, s-ar fi înţeles cu Dragoş Bîlteanu ca SIF1 Banat-Crişana şi SIF4 Muntenia să investească în unităţile fondului. Ulterior, fondul a preluat Bucharest Tower Center, din Piaţa Victoriei, unde Dragoş Bîlteanu controla 50% din acţiuni.

La data respectivă, SIF Banat-Crişana a contrazis informaţiile din referatul procurorilor şi a transmis că nu a tranzacţionat niciodată, nu a deţinut şi nu deţine nici în prezent acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments.

Ioannis Papalekas este unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, fiind lung timp considerat "vulturul fără chip", întrucât nu obişnuia să apară prea des în mass-media.

Într-un interviu acordat ziarului "BURSA", recent, Papalekas a anunţat că va termina acest an cu active de peste 1 miliard de euro în portofoliul fondului pe care îl conduce - "Globalworth" - şi are în vedere să mai investească încă un miliard de euro în următorii doi ani. "Globalworth" este interesat şi de sectorul logistic şi industrial din zone precum Cluj, Timişoara şi Constanţa, unde va investi circa 300 de milioane de euro.

Papalekas mai vrea să dezvolte şi un proiect rezidenţial în zona Floreasca din Capitală, la fosta fabrică Automatica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb