ÎN DOSARUL SIF BANAT-CRIŞANA Papalekas, abonat la audierile DIICOT

PETRE BARAC, LOREDANA DUMITRAŞCU
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 18 decembrie 2014

Papalekas, abonat la audierile DIICOT

Avocatul Ion Cazacu: "Domnul Papalekas nu a fost înştiinţat de nicio acuzaţie"

Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis rămân în arest

Ioannis Papalekas (foto) a petrecut, ieri, peste trei ore la sediul DIICOT, fiind audiat de procurori în dosarul delapidării SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, în care Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv, săptămâna trecută.

Papalekas, cunoscut pentru investiţiile sale în domeniul imobiliar, s-a prezentat în faţa procurorilor însoţit de avocatul său, Ion Cazacu, care a declarat, pentru ziarul BURSA, că omului de afaceri grec nu i-a fost adusă la cunoştinţă nicio acuzaţie din partea procurorilor. "Domnul Papalekas va fi audiat în fiecare zi de către procurori, până când dânşii se vor convinge că este nevinovat", ne-a precizat domnia sa.

Procurorii arată că, în contextul listării Globalworth, fondul de investiţii imobiliare înfiinţat de Papalekas, acesta s-ar fi înţeles cu Dragoş Bîlteanu ca SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia să investească în unităţile fondului. Ulterior, fondul a preluat Bucharest Tower Center, din Piaţa Victoriei, unde Dragoş Bîlteanu controla 50% din acţiuni.

SIF Banat-Crişana a contrazis informaţiile din referatul procurorilor şi a transmis că nu a tranzacţionat niciodată, nu a deţinut şi nu deţine nici în prezent acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments.

Oamenii de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis rămân în arest, după ce contestaţiile lor la reţineri au fost respinse de instanţă. De asemenea, în caz, avocaţii Victor Prodan şi Nicolae Mergeani, dar şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital, au rămas sub control judiciar.

Prin Globalworth, Papalekas a făcut foarte multe achiziţii pe piaţa din România, inclusiv clădirea Nusco Tower, unde avea sediul Volksbank.

Publicaţia grecească Proto Thema a publicat recent informaţia că omul de afaceri ar fi cumpărat un club în insula Mykonos, ilustrând articolul cu o fotografie pitorească.

Ioannis Papalekas este supranumit "vulturul fără chip", deoarece nu a avut publicate fotografii în presa de la noi până la începerea audierilor la DIICOT, marţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnilor jurnalisti ai Bursa, mai terminati cu repetarea obsesiva a sintagmei "supranumit vulturul fara chip". Chiar nu aveti ce sa scrieti?

    Daca sunteti platiti la numar de cuvinte scrise (si de aceea tot repetati aceleasi lucruri, ca "sa fie mult") incercati sa spuneti doar ceea ce este de actualitate si de interes. E chiar asa de important sa studiem poza lui Papalekas?? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb