ÎN INSTANŢĂ Un grup de acţionari contestă decizii ale AGEA SIF Muntenia, din noiembrie anul trecut

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 28 mai 2022

Un grup de acţionari contestă decizii ale AGEA SIF Muntenia, din noiembrie anul trecut

Propunerile, între care revocarea SAI Muntenia, fuseseră puse pe ordinea de zi la solicitarea lui Ben Madadi, ce acum face parte din grupul care cere constatarea nulităţii absolute a hotărârilor

La AGEA, membrii AISIF au ridicat problema conflictului de interese a unor acţionari faţă de administratorul SIF-ului

Un grup de investitori ai SIF Muntenia (SIF4) din care face parte şi Ben Madadi contestă, în instanţă, respingerea revocării administratorului SAI Muntenia şi a distribuţiei de dividende în sumă de 350 milioane de lei, decizii ce au fost adoptate la AGEA din noiembrie anul trecut, conform unui comunicat al SAI-ului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Punctele fuseseră puse pe ordinea de zi chiar de către Madadi, care la acea vreme avea puţin peste 6% din SIF Muntenia. Atunci, în timpul adunării, membrii Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF) au ridicat problema conflictului de interese dintre unii acţionari şi administratorul SIF-ului, astfel încât aceştia ar fi trebuit să se abţină de la vot. Dar Nicu Buică, directorul general al SAI Muntenia Invest, a negat existenţa unui astfel de conflict.

Florian Munteanu, preşedintele AISIF ne-a declarat atunci, după şedinţă: "Există acţionari care, conform Regulamentului Uniunii Europene nr. 231/2013, prezintă un conflict de interese faţă de SAI Muntenia Invest. Or aceştia, conform legislaţiei europene în vigoare, ar fi trebuit să se abţină de la vot, tocmai pentru că ar avea de câştigat în urma votului unor puncte aflate pe ordinea de zi. Dar, aceştia şi-au exprimat votul".

În cazul SIF Banat- Crişana, care deţine 99,9% din SAI Muntenia Invest, Florian Munteanu caracteriza conflictul de interese drept "asumat", având în vedere că SAI Muntenia Invest este o filială a SIF1. "Aceste lucruri sunt reglementate clar de legislaţia europeană în vigoare", spunea preşedinetele AISIF, ce se află acum printre reclamanţii care cer constatarea nulităţii absolute a hotărârilor.

Pe lângă SIF Banat-Crişana, membrii AISIF susţineau că o serie de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de SIF Muntenia erau în conflict de interese faţă de SAI Muntenia Invest. Între timp, deţinerile unor astfel de fonduri au fost cumpărate de SIF Banat-Crişana şi SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va rog sa asteptati pronuntarea instantei in aceasta problema, daca este o problema, daca NU, DACA VA STABILI INSTANTA ca nu sunt nereguli, atunci ce sa va intampla. NU STIU, trebuie sa avem incredere in institutii, acum sunt judecatori noi, tineri , toba de carte, care vor judeca correct speta. PANA la o solutie a instantei aici, va rog taceti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb