ÎN INTERVALUL IULIE-SEPTEMBRIE, ÎN RITM ANUAL Profitul Deutsche Börse a crescut cu peste 30%

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 octombrie 2021

Profitul Deutsche Börse a crescut cu peste 30%

Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, a raportat, săptămâna trecută, creşterea cu 32% a profitului său net în trimestrul al treilea din anul curent, în baza volatilităţii de pe pieţele de energie şi gaze, care a crescut volumul tranzacţiilor.

Câştigul net a ajuns la 300,3 milioane de euro (349,31 milioane de dolari), faţă de 227,1 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2020. Analiştii estimau o creştere cu circa 27% a profitului pieţei germane.

Câştigul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a crescut cu 25%, la 499,5 milioane de euro, de la 399,5 milioane de euro. Veniturile au sporit cu 18%, la 837,9 milioane de euro, de la 707,5 milioane de euro anul trecut.

Deutsche Börse a confirmat că îşi va atinge obiectivele financiare pe 2021, care includ venituri de circa 3,5 miliarde de euro şi profituri înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări de aproape 2 miliarde de euro.

Directorul financiar al bursei germane, Gregor Pottmeyer, a declarat: "Grupul nostru a raportat o creştere cu două cifre a veniturilor nete în al treilea trimestru din 2021. După cum era de aşteptat, acest lucru a fost posibil printr-o combinaţie între creşterea tranzacţiilor şi fuziuni şi achiziţii. Suntem bine poziţionaţi pe drumul nostru de creştere, aşa cum am planificat".

Printre principalii factori de creştere organică a veniturilor nete ale pieţei germane s-au numărat segmentele IFS (servicii de fonduri de investiţii), EEX (mărfuri) şi Qontigo (operaţiuni cu indici şi analize). Segmentul Clearstream (post-tranzacţionare) a raportat o creştere solidă în ciuda scăderii continue a venitului net din dobânzi, în timp ce veniturile nete din segmentele Eurex (instrumente financiare derivate) şi Xetra (acţiuni) s-au situat aproximativ la acelaşi nivel ca anul trecut, din motive ciclice. Noul segment ISS (Servicii pentru Investitori Instituţionali) şi Clearstream Fund Center (segment IFS) au contribuit la creşterea volumului fuziunilor şi achiziţiilor în al treilea trimestru.

Luna aceasta, Deutsche Börse a achiziţionat o participaţie minoritară la WeMatch, o companie fintech axată pe tranzacţionarea fluxurilor de lucru pentru industria instrumentelor financiare derivate, ca parte a unei runde de finanţare de tip serie B în valoare de 19,5 milioane de dolari.

Finanţarea din seria B este a doua rundă de finanţare pentru o afacere prin orice tip de investiţie, inclusiv investitori de capital privat şi capital de risc.

DB1 Ventures, divizia de capital de risc corporativ aparţinând Deutsche Börse, a condus runda de finanţare, care a mai inclus Augmentum Fintech, Illuminate Financial şi acţionarul existent JPMorgan Chase & Co.

WeMatch dezvoltă servicii bazate pe web care înlocuiesc intermedierea vocală prin potrivire automată, negociere şi gestionare a ciclului de viaţă pentru instrumente precum credite şi împrumuturi de acţiuni, swap-uri totale de rentabilitate, instrumente financiare derivate pe dobânzi, precum şi derivate pe acţiuni.

Strategia de creştere pe termen mediu a Deutsche Börse - Compass 2023 - are în vedere extinderea tranzacţiilor pe bursă, achiziţiile, investiţiile pasive şi digitalizarea sectorului financiar.

GFJ ESG Acquisition I, listată la Frankfurt de săptămâna trecută

GFJ ESG Acquisition I SE s-a listat la data de 19 octombrie pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Frankfurt, fiind în căutarea unei ţinte de preluare din sectorul tehnologic legat de ESG (standarde de mediu, sociale şi de guvernanţă), care să susţină decarbonizarea.

Compania este de tip SPAC (special purpose acquisition company), adică o societate care nu are operaţiuni comerciale, fiind creată doar pentru atragerea de capital prin IPO. SPAC-ul foloseşte banii din listare pentru cumpărarea altei companii.

Acţiunile au avut un preţ iniţial de listare de 9,99 euro. Preţul emisiunii a fost de 10 euro. Listarea a fost administrată de JPMorgan Chase & Co.

Costurile operaţionale ale Deutsche Börse au urcat cu 17% în perioada iulie-septembrie 2021, până la 375,8 milioane de euro, de la 319,9 milioane de euro în acelaşi interval din anul anterior.

----

La data de 3 septembrie 2021, Deutsche Börse a anunţat că Clearstream îşi vinde participaţia de 50% din registrul european de tranzacţii REGIS-TR către partenerul său de joint venture Iberclear, parte a SIX Swiss Exchange -care preia controlul deplin al afacerii. Decizia de vânzare a fost luată ca parte a revizuirii continue de către Clearstream a portofoliului său de afaceri. Eforturile strategice viitoare ale pieţei se vor concentra pe creşterea serviciilor de custodie şi pentru a-şi consolida şi mai mult poziţia de lider în serviciile de fonduri, în conformitate cu strategia Compass 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb