ÎN LIPSA UNEI LEGI ADOPTATE URGENT DE PARLAMENT, Traian Băsescu promite referendum pentru introducerea votului uninominal

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2007

Traian Băsescu promite referendum pentru introducerea votului uninominal

Şeful statului, Traian Băses­cu, promite că în situaţia în care Parlamentul nu va adopta în sesiunea din septembrie proiectul de lege privind votul uninominal, cu 30 zile înainte de data alegerilor europarlamentare va emite decretul pentru organizarea referendumului în acest sens. Prezent ieri la Şcoala de vară a Organizaţiei de Femei a PD, des­făşurată la Costineşti, Traian Băsescu a declarat: "În lipsa unei legi electorale care să introducă votul uninominal, cu 30 de zile înainte de alegerile pentru Parlamentul European voi emite decretul de organizare a referendumului pentru introducerea acestui sistem de vot".

Precizăm că data alegerilor europarlamentare este 25 noiembrie.

Potrivit spuselor lui Traian Băsescu, fiecare român trebuie să îşi aleagă deputatul sau senatorul prin vot uninominal, şeful statului dorind ca pe lis­tele formaţiunilor politice din ţara noastră, să existe persoane care să înţeleagă responsabilitatea de a fi europarlamentar. Traian Băsescu a precizat: "Am observat două tendinţe - fie sunt trimişi în Parlamentul European oameni fără experienţă, fie oameni de care partidele vor să scape."

În opinia şefului statului, alegerile europarlamentare reprezintă cel mai important eveniment politic al anului curent. "Este esenţial pentru interesul naţional al României să avem în Parlamentul European oameni cu experienţa negocierii", a subliniat fostul lider PD, îndemnându-şi foştii colegi de partid "să nu trimită tineri la grădiniţă în Parlamentul European sau să scape de membrii incomozi".

Amintim că luni, Biroul Naţional Permanent al PD şi-a exprimat susţinerea necondiţionată faţă de proiectul de lege privind introducerea votului uninominal, subliniind că acesta trebuie adoptat în regim de urgenţă în sesiunea parlamentară din luna septembrie.

Tot la evenimentul de ieri, Traian Băsescu a reamintit că vrea să scape de "statul ticăloşit", iar în acest sens, acordă o importanţă deosebită des­centralizării administrative. Potrivit spuselor sale, actuala formă de organizare adminis­trativă a statului este similară celei din vremea comunis­mului şi consideră că se impune urgent reforma în domeniu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. I-mi pare rau dar cel mai ticalos este chiar presedintele.Un om cu sange de dictator care nu respecta parlamentul,normele democratice,tot timpul a fost un gica contra,a .spart guverne.Oare ce sa mai spunem de flota?Un talhar versat de talie internationala.

    1. bravo cucule,ai spus un mare adevardar nu ai spus totul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb