ÎN PANAMA: Papa Francisc - la Ziua Mondială a Tineretului

T.T.
Internaţional / 23 ianuarie 2019

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc soseşte, astăzi, în Panama, unde îl aşteaptă aproximativ 200.000 de tineri catolici din 150 de ţări, pentru o nouă ediţie a Zilei Mondiale ale Tineretului (JMT), axată pe crizele migratorii care afectează această regiune a lumii, informează AFP.

Cu drapele pe umeri, grupuri de pelerini au invadat capitala statului Panama, un oraş construit pe ţărmul Oceanului Pacific, în care abundă blocurile de tip zgârie-nori. "Aceştia sunt tinerii papei!", au scandat ei pe străzile din Ciudad de Panama.

Papa Francisc "ne vorbeşte nouă, tinerilor, într-un fel simplu şi ne face să devenim creştini mai buni (...), să fim cetăţeni mai buni în ţările noastre", a declarat pentru AFP James Muphy, un tânăr de 23 de ani din Tonga.

Avionul papal urmează să părăsească Roma la ora locală 09:35 (08:35 GMT) şi să aterizeze în Panama la ora locală 16:30 (21:30 GMT).

Suveranul pontif nu va ezita să abordeze în Panama subiecte specifice regiunii, precum sărăcia, corupţia şi imigraţia, relatează Agerpres.

Cu ocazia slujbei de bun-venit, ieri seară, arhiepiscopul de Panama, monseniorul Jose Domingo Ulloa, a spus că speră că această vizită "să fie un balsam pentru situaţia dificilă" în care se află mulţi tineri.

Printre ei se află şi aceia care emigrează "din cauza perspectivelor aproape nule din ţările lor de origine, care îi fac să îşi plaseze speranţele în alte ţări, expunându-i în faţa unor pericole precum traficul de droguri, comerţul de fiinţe umane, delincvenţă şi multe alte rele", a adăugat el.

A şaptea călătorie a papei argentinian într-o zonă a Americii Latine va include mâine, în a doua zi de la sosirea sa, întâlniri cu autorităţile guvernamentale din Panama, apoi cu episcopi din ţară, înainte de o primă baie de mulţime cu tinerii de la JMT, organizată pe ţărmul oceanului.

Până la plecarea sa, programată duminică, papa Francisc va merge şi la un centru dedicat tinerilor bolnavi de SIDA, dar şi într-o închisoare pentru minori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb