ÎN PERIOADA 28 IANUARIE - 8 FEBRUARIE SIF Oltenia îşi va răscumpăra 19,6 milioane de acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 ianuarie 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică de cumpărare de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), prin care societatea de investiţii financiare cu sediul în Craiova doreşte să achiziţioneze 19,62 milioane de acţiuni SIF5, reprezentând 3,3822% din capitalul societăţii, la un preţ de 2,5 lei/titlu, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Perioada de derulare a operaţiunii de piaţă este 28 ianuarie - 8 februrarie 2019, societatea de brokeraj Voltinvest activând în calitate de intermediar al ofertei.

"Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile emise de SIF Oltenia, permiţând astfel accesul neîngrădit şi nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători, atât persoane fizice cât şi juridice, fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată, asigurându-se posibilităţi egale de receptare", se arată în raportul SIF Oltenia.

În data de 25 aprilie, acţionarii societăţii de investiţii au aprobat un program de răscumpărare pentru cel mult 32,7 milioane de titluri SIF5, reprezentând maxim 5,637% din societate, preţul minim de achiziţie fiind de 1,5 lei/unitate, iar cel maxim de 2,5 lei/unitate.

Ieri, la ora 16:00, titlurile SIF5 se tranzacţionau la 2,13 lei/acţiune, în creştere cu 4,93% faţă de cel de închidere din şedinţa anterioară.

În data de 15 ianuarie, a fost realizat un transfer "deal" cu 2,28% din acţiunile SIF Oltenia, la preţul unitar de 2 lei, cu 0,99% sub referinţa din piaţa "regular".

În primele nouă luni ale anului trecut, societatea de investiţii financiare a afişat un profit net în valoare de 88,25 milioane de lei, în creştere cu 76% comparativ cu rezultatul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 50,32 milioane de lei.

Pentru finalul lunii decembrie 2018, SIF Oltenia raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 3,168 lei/unitate, care, raportat la cotaţia SIF5 din data de 15 decembrie, de 2,03 lei, oferă un discount de tranzacţionare de circa 35,9%.

Capitalizarea de piaţă la BVB a SIF5 este de circa 1,18 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Le puteau lua direct din piata, la pret mai mic, dar vor sa mai creeze ceva emulatie pe emitent. Daca mai face marele finantist Giodragnea vreun aNUNT IN stilu-i caracteristic, le luau chiar sub 2 lei

    Cineva a cumparat acum cateva zile la pretul pietei si le va putea vinde acum cu 2.5.Scurt si castigator...Cu siguranta avea aceasta informatie.

    1. Ionica, va putea vinde la pretul din oferta cam 5% din actiunile pe care le poseda. Sau crezi ca oferta nu va fi suprasubscrisa?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb