ÎN PRIMA ETAPĂ A MAJORĂRII 330 de acţionari existenţi au adus 11,47 milioane lei la capitalul Băncii Carpatica

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 decembrie 2015

330 de acţionari existenţi au adus 11,47 milioane lei la capitalul Băncii Carpatica

JC Flowers poate să adauge 98 de milioane de lei

Banca Comercială Carpatica (BCC) a anunţat, ieri, că 330 de acţionari şi-au exercitat dreptul de preferinţă în cadrul majorării de capital cu 110 milioane de lei, contribuind cu 11,47 milioane de lei.

Reprezentanţii instituţiei precizează că acţiunile rămase nesubscrise vor fi oferite conform deciziilor Adunării Generale din 9 octombrie, iar notificarea cu privire la rezultatele ofertei publice de vânzare va fi efectuată ulterior finalizării tuturor etapelor majorării.

După AGA respectivă, banca a anunţat că acţionarii au aprobat modificarea termenilor şi condiţiilor operaţiunii de majorare a capitalului social cu 110 milioane lei, pentru a permite ca acţiunile rămase nesubscrise să fie oferite către JC Flowers, în cadrul unui plasament privat.

Titlurile nesubscrise pot fi oferite către JC Flowers, o firmă globală de private equity şi/sau fondurilor de investiţii care beneficiază de consultanţa JC Flowers sau oricăror entităţi controlate de acestea direct sau indirect, potrivit BCC.

Totodată, acţiunile pot fi oferite şi altor investitori, în cazul în care JC Flowers nu îşi exprimă intenţia să subscrie, într-un interval de 20 de zile de la data indicată de Directorat.

Anterior, banca anunţase că Ilie Carabulea, cel mai mare acţionar al instituţiei, s-a înţeles cu americanii de la JC Flowers pentru vânzarea unei participaţii indirecte de 25% din bancă.

Johan Gabriels a anunţat acţionarii, la AGA din luna iunie, că JC Flowers şi-a revizuit oferta pentru Carpatica, în contextul în care propunerea de fuziune cu Nextebank a fost respinsă, încă o dată.

În iulie, banca a anunţat că fonduri de investiţii consiliate de JC Flowers intenţionează să subscrie integral majorarea de capital de 110 milioane de lei aprobată de acţionarii BCC, în urma unui memorandum semnat cu mai mulţi acţionari minoritari şi cu Ilie Carabulea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine sunt cei 330 care au subscris? Capcana.....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb