ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN AN Raiko Transilvania - cifră de afaceri de 4 milioane de lei

M.G.
Piaţa de Capital / 27 august 2021

Raiko Transilvania - cifră de afaceri de 4 milioane de lei

Raiko: Ţintim 10 milioane de lei cifră de afaceri în 2021

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania (RKOT), ce s-a listat pe piaţa AeRO în luna aprilie a acestui an, a înregistrat o cifră de afaceri de 4,07 milioane de lei în primele şase luni din 2021, cu 72% mai mare faţă decât cifra de afaceri din aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată în raportul companiei, publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Profitul net al companiei se ridică la 0,17 milioane de lei după primul semestru, cu 111% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă din 2020.

Potrivit companiei, creşterea cifrei de afaceri în 2021 a fost realizată în principal din dezvoltarea vânzărilor la export, în special în Polonia şi ţările baltice (Lituania, Estonia şi Letonia). "Ne-am întors şi pe piaţa rusă şi sperăm să ne dezvoltăm acolo în viitorul apropiat", se arată în scrisoarea administratorului către acţionari.

Extrăgând veniturile financiare, veniturile nete ale societăţii s-au cifrat la 4,01 milioane de lei, în creştere cu 78,3% faţă de cele 2,25 milioane de lei din S1 2020, în timp ce cheltuielile operaţionale au fost de 3,76 milioane de lei, de asemenea în creştere puternică de 70,5% de la 2,2 milioane de lei. Astfel, profitul operaţional a fost de 0,25 milioane de lei, în creştere cu 79,4% de la 0,14 milioane de lei în S1 2020. Compania a înregistrat de asemenea o pierdere financiară de 42.552 lei, în creştere de la 38.846 lei.

Activele totale ale companiei au crescut la 10,12 milioane de lei, cu 41,7%, de la 7,14 milioane de lei, iar datoriile totale au crescut la 5,31 milioane de lei de la 2,8 milioane de lei în S1 2020.

"2021 a fost un an dificil, dar plin de succes pentru RAIKO. Am dezvoltat vânzările RAIKO Rainwater în Polonia, semnăm noi contracte de export, ne-am întors şi pe piaţa rusă. Implementăm pe piaţă inovatorul nostru RAIKO ENERGY ROOF şi RAIKO SOLAR SYSTEM şi luptăm să devenim mult mai puternici în soluţiile fotovoltaice standard. (...) Cea mai mare problemă pentru noi în anul 2021 a fost şi este situaţia de pe piaţa oţelului, disponibilitatea oţelului şi creşterea preţurilor oţelului, factori care au afectat întreaga piaţă. Chiar dacă avem creşteri semnificative a vânzărilor şi a profitului pe care îl realizăm în 2021, situaţia globală a pandemiei, situaţia de pe piaţa materialelor de construcţie nu ne-au lăsat să dezvoltăm vânzările la export la scara dorită. Restricţiile de călătorie deseori ne-au împiedicat să ne realizăm planurile în special pe pieţele din afara UE", se arată în raportul companiei.

Raportul adaugă: "În 2020 am intrat pe piaţa panourilor fotovoltaice, iar în 2021 continuăm să ne dezvoltăm produsele. Împreună cu partenerii noştri din Marea Britanie şi Elveţia am creat două produse. 1. RAIKO ENERGY ROOF - acoperiş fotovoltaic integrat complet 2. SISTEMUL SOLAR RAIKO - panouri solare flexibile cu film subţire şi inovator, care pot fi instalate pe acoperişuri şi pereţi. (...) În 2021 oferta noastră va cuprinde depozite de energie, pompe de încălzire şi statii de incarcare fotovoltaice pentru maşini electrice şi panouri fotovoltaice standard. (...) Planurile noastre pentru 2021 sunt legate de dezvoltarea produselor fotovoltaice, dezvoltarea vânzărilor acoperişului complet pe piaţa cu amănuntul, extinderea vânzărilor noastre la export şi deschiderea unei sucursale oficiale a RAIKO TRANSILVANIA S.A. în Polonia. Deschiderea sucursalei oficiale a RAIKO Transilvania S.A. în Polonia ne va permite să finalizăm procesul de mutare a întregii activităţi la RAIKO TRANSILVANIA S.A, împreună cu tot procesul de producţie. (...) Pentru a ne realiza planurile, dorim să facem două majorări de capital. În primul rând, o vom face prin transformarea profiturilor noastre în acţiuni gratuite pentru investitorii existenţi, iar în al doilea rând va fi emisia publică de acţiuni pe piaţa de capital. Fondurile pe care le obţinem din această operaţiune dorim să le redirecţionăm in extinderea afacerii cu panourile fotovoltaice şi dezvoltarea noilor noastre produse inovatoare. (...) De asemenea, intenţionăm să solicităm fonduri UE pentru a cumpăra maşini noi, o maşină pentru producerea acoperişurilor care va fi integrată cu celule solare şi o maşină automată pentru producerea cârligelor pentru sistemele de scurgere RAIKO. (...) Suntem încrezători şi optimişti pentru a doua parte a anului 2021, vom lucra din greu pentru a dezvolta RAIKO TRANSILVANIA S.A. şi pentru a atinge în 2021 cifra de afaceri de 10 milioane lei".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. RKOT este doar un exemplu de asa nu.

    Feriti-va de tot ce atinge Marius Marian Alexe.

    1. PAI CE , E NUMAI EL ??? FAMILIA MARCU , E DE 50 DE ORI , MAI PERICULOASA !!! ABIA ACUM , SI-AU DAT ARAMA PE FATA !!!

      De ce e periculoasa, poti detalia te rog?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb