ÎN PRIMUL TRIMESTRU Fondul Proprietatea - pierdere neauditată de 585,6 milioane lei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2016

Greg Konieczny: "Credem că există potenţial ca piaţa locală să-şi revină"

Fondul Proprietatea a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă neauditată de 585,6 milioane lei, comparativ cu pierderea netă de 668,7 milioane lei aferentă trimestrului încheiat la 31 martie 2015, conform informaţiilor remise Bursei de Valori Bucureşti.

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, ne-a declarat: "Desigur, am repetat şi în trecut că situaţiile financiare şi contul de profit şi pierderi ale FP nu reflectă foarte bine performanţă Fondului, deoarece în această perioadă au fost influenţate de fluctuaţiile pe termen scurt din piaţă, în special de cele ale OMV Petrom.

Per total NAV-ul Fondului (valoarea activului net) şi preţul acţiunii FP au fost în scădere în primele patru luni; nu suntem mulţumiţi de această evoluţie, dar credem că există potenţial ca piaţa locală să-şi revină, mai ales având în vedere revenirea preţului petrolului. De asemenea, ne concetrăm în continuare pe reducerea discount-ului faţă de NAV: urmează să facem o distribuţie de numerar, continuăm răscumpărarea de acţiuni, şi suntem pregătiţi să folosim toate instrumentele necesare pentru a genera randamente pentru acţionarii noştri".

Capitalurile proprii totale au fost de 11,394 miliarde lei la 31 martie 2016, în scădere cu 5,5% comparativ cu valoarea de la 31 decembrie 2015, de 12,053 miliarde lei.

În primul trimestru din 2016, Fondul a finalizat procesul de anulare a acţiunilor achiziţionate în cadrul celui de-al cincilea program de răscumpărare şi a continuat implementarea celui de-al şaselea program de răscumpărare. Cumpărare a fost aprobat de acţionari în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor ("AGA") din octombrie 2015.

Toate programele de răscumpărare derulate de către Fond vizează reducerea capitalului social, în conformitate cu aprobarea acţionarilor.

În cursul primului trimestru din 2016, Fondul a răscumpărat un număr total de 56.329.436 acţiuni proprii în cadrul celui de-al şaselea program de răscumpărare, reprezentând 0,5% din totalul acţiunilor emise la data de 31 martie 2016, pentru o valoare totala de achiziţie, inclusiv costuri de tranzacţionare, de peste 42,8 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb