ÎN TIMP CE PSD AMENINŢĂ CĂ IESE DE LA GUVERNARE DUPĂ EUROALEGERI,  PD-L nu exclude o remaniere guvernamentală la toamnă

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 iunie 2009

Dragnea: Este Ministerul de Finanţe într-o parte, primul-ministru este tot în partea aia, deciziile majore se iau acolo, şi constatăm că la ministerele noastre, la Educaţie, la Agricultură, la Mediu şi în alte domenii s-au tăiat fondurile

Tot mai mulţi lideri social-democraţi dau ca sigur că PSD se gândeşte serios să iasă de la guvernare după alegerile europarlamentare.

După ce liderul constănţean, Alexandru Mazăre, a anunţat că 40% dintre filialele locale ale PSD sunt nemumţumite de guvernarea alături de PD-L şi că nu exclude ca formaţiunea sa ar putea să iasă de la guvernare după euroalegeri, şi vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti, au admis această posibilitate.

Liviu Dragnea a declarat că social-democraţii vor solicita, după alegerile europarlamentare, "o discuţie aşezată cu PD-L", prin intermediul căreia să fie clarificat viitorul coaliţiei guvernamentale, în condiţiile în care nemulţumirile din interiorul PSD s-au accentuat.

Liviu Dragnea a explicat: "Este o stare de nemulţumire din ce în ce mai mare în PSD, din ce în ce mai multe filiale, şi nu numai în filiale, ci şi la centru, faţă de atitudinea unor miniştri PDL, atât faţă de PSD, cât şi faţă de nişte angajamente pe care ni le-am luat. Nemulţumirea în PSD este foarte mare, numai că noi încercăm după europarlamentare să avem o dis­cuţie articulată, o discuţie aşezată cu PDL-ul, o discuţie serioasă despre guvernare, despre relaţiile în inte­riorul guvernării".

Vicepreşedintele PSD a comentat declaraţiile lui Radu Berceanu şi ale lui Marian Vaghelie referitoare la o posibilă rupere a coaliţiei guvernamentale după alegeri:

"Ne aşezăm la masă mai răcoriţi, şi noi şi PD-L-ul, şi poate vedem că avem mai multe lucruri care ne unesc, decât care ne despart. Dacă nu, vorba lui Radu Berceanu, asta-i viaţa, nimeni nu depinde de nimeni".

Potrivit Newsin, Dragnea a exemplificat unele nemulţumiri făcând referire la modul de alocare a fondurilor către ministerele PSD: "Este Ministerul de Finanţe într-o parte, primul-ministru este tot în partea aia, deciziile majore se iau acolo, şi constatăm că la ministerele noastre, la Educaţie, la Agricultură, la Mediu şi în alte domenii s-au tăiat fondurile. Văd că numai acolo se restrânge criza, de asta spun că se acumulează foarte multe nemulţumiri".

La rândul lor, liderii PD-L spun că declaraţiile recente despre ieşirea de la guvernare sunt parte a unei strategii prin care PSD încearcă să se delimiteze de greşelile Guvernului. Democrat-liberalii nu exclud însă ca o discuţie "serioasă" despre menţinerea coaliţiei să aibă loc, dar spre toamnă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb