• Dragnea: Este Ministerul de Finanţe într-o parte, primul-ministru este tot în partea aia, deciziile majore se iau acolo, şi constatăm că la ministerele noastre, la Educaţie, la Agricultură, la Mediu şi în alte domenii s-au tăiat fondurile
Tot mai mulţi lideri social-democraţi dau ca sigur că PSD se gândeşte serios să iasă de la guvernare după alegerile europarlamentare.
După ce liderul constănţean, Alexandru Mazăre, a anunţat că 40% dintre filialele locale ale PSD sunt nemumţumite de guvernarea alături de PD-L şi că nu exclude ca formaţiunea sa ar putea să iasă de la guvernare după euroalegeri, şi vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti, au admis această posibilitate.
Liviu Dragnea a declarat că social-democraţii vor solicita, după alegerile europarlamentare, "o discuţie aşezată cu PD-L", prin intermediul căreia să fie clarificat viitorul coaliţiei guvernamentale, în condiţiile în care nemulţumirile din interiorul PSD s-au accentuat.
Liviu Dragnea a explicat: "Este o stare de nemulţumire din ce în ce mai mare în PSD, din ce în ce mai multe filiale, şi nu numai în filiale, ci şi la centru, faţă de atitudinea unor miniştri PDL, atât faţă de PSD, cât şi faţă de nişte angajamente pe care ni le-am luat. Nemulţumirea în PSD este foarte mare, numai că noi încercăm după europarlamentare să avem o discuţie articulată, o discuţie aşezată cu PDL-ul, o discuţie serioasă despre guvernare, despre relaţiile în interiorul guvernării".
Vicepreşedintele PSD a comentat declaraţiile lui Radu Berceanu şi ale lui Marian Vaghelie referitoare la o posibilă rupere a coaliţiei guvernamentale după alegeri:
"Ne aşezăm la masă mai răcoriţi, şi noi şi PD-L-ul, şi poate vedem că avem mai multe lucruri care ne unesc, decât care ne despart. Dacă nu, vorba lui Radu Berceanu, asta-i viaţa, nimeni nu depinde de nimeni".
Potrivit Newsin, Dragnea a exemplificat unele nemulţumiri făcând referire la modul de alocare a fondurilor către ministerele PSD: "Este Ministerul de Finanţe într-o parte, primul-ministru este tot în partea aia, deciziile majore se iau acolo, şi constatăm că la ministerele noastre, la Educaţie, la Agricultură, la Mediu şi în alte domenii s-au tăiat fondurile. Văd că numai acolo se restrânge criza, de asta spun că se acumulează foarte multe nemulţumiri".
La rândul lor, liderii PD-L spun că declaraţiile recente despre ieşirea de la guvernare sunt parte a unei strategii prin care PSD încearcă să se delimiteze de greşelile Guvernului. Democrat-liberalii nu exclud însă ca o discuţie "serioasă" despre menţinerea coaliţiei să aibă loc, dar spre toamnă.