ÎN URMA INTENSIFICĂRII RĂZBOIULUI COMERCIAL Reuters: Investitorii folosesc tot mai multe strategii speculative

Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iulie 2018

Investitorii au extins semnificativ folosirea strategiilor speculative, semnalând că temerile privind intensificarea războiului comercial între SUA şi China ar putea afecta toate economiile, din Germania până în Coreea de Sud, transmite Reuters, conform Agerpres.

Cei care gestionează banii susţin că extinderea barierelor comerciale între SUA şi partenerii săi îi determină să caute metode de a-şi proteja profiturile în eventualitatea în care pieţele bursiere vor înregistra scăderi, după ani de creştere.

Comerţul nu este singura sursă de îngrijorare a investitorilor. Creşterea economică în Europa pare atenuată, preţul barilului de ţiţei se apropie de 80 de dolari, în timp ce marile bănci centrale pregătesc înăsprirea politicilor monetare. Iar tensiunile politice din Germania şi Italia agravează temerile investitorilor.

Dar şi strategiile speculative sunt riscante, dacă declinul de pe pieţe nu se materializează.

În pofida temerilor investitorilor, economia globală înregistrează o creştere solidă, avansul pentru 2018 şi 2019 fiind estimat la 3,9%, conform FMI.

Deşi mulţi investitori îşi reduc expunerea la acţiuni, cei mai mulţi nu vor să renunţe complet la pieţele bursiere. Ca rezultat, a crescut cererea pentru investiţiile menite să compenseze pierderile potenţiale. Acestea includ tranzacţii cum ar fi opţiunile "put" la anumiţi indici - care le permit să vândă la un preţ prestabilit dacă indicele scade sub un anumit nivel, în schimbul plătirii unei prime - sau vânzarea bondurilor companiilor puternic îndatorate prin procedura "short selling".

Spre deosebire de SUA, unde fondurile speculative nu sunt obligate să îşi dezvăluie poziţiile short, legislaţia adoptată în Europa după criza financiară obligă fondurile să publice o serie de informaţii atunci când depăşesc un anumit prag.

Short selling-ul, sau vânzarea în lipsă, este o practică standard pentru fondurile speculative care fac investiţii pe baza estimărilor că acţiunile vor scădea în viitor, ceea ce înseamnă că pot fi răscumpărate ulterior la un preţ mai mic decât cel actual, rezultând astfel un profit.

"Unele dintre aceste tranzacţii sunt asemănătoare cu cele înregistrate la începutul anului dar nu avem dubii că este reflectată pe piaţă sporirea nervozităţii", a apreciat Eugene Philalithis, manager de portofoliu la Fidelity International, care gestionează pe plan global active de 2.400 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb