ÎN VEDEREA IMPLEMENTĂRII UNEI HOTĂRÂRI A AGEA DIN 29 APRILIE Bittnet dă posibilitatea acţionarilor să primească numerar sau acţiuni gratuite

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2020

Bittnet dă posibilitatea acţionarilor să primească numerar sau acţiuni gratuite

Distribuirea de acţiuni gratuite necesită aprobarea ASF, după derularea unei noi AGA

Consiliul de Administraţie al Bittnet Systems (BNET) a adoptat, în vederea implementării unei hotărâri a AGEA din data de 29 aprilie, o procedură care permite acţionarilor să opteze între a primi numerar în sumă de 0,1 lei pentru fiecare zece acţiuni deţinute sau să primească o acţiune gratuită suplimentară, la zece deţinute, se arată într-un raport al integratorului IT&C şi furnizorului de servicii de training IT remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finele lunii aprilie, acţionarii BNET au aprobat, majorarea capitalului social al companiei cu 1,27 milioane de lei, prin emisiunea a 12,724 milioane de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,1 lei/titlu, pentru acţionarii înregistraţi la Depozitarul Central la data de 21 iulie 2020, repartizarea titlurilor urmând a se face în proporţia de o acţiune gratuită pentru fiecare zece deţinute.

"Acţionarii sunt de acord ca acţiunile astfel deobândite vor fi lăsate la dispoziţia societăţii, pentru o perioadă de douăsprezece luni de la data dobândirii, în vederea ducerii la îndeplinire a stock option plan-urilor aprobate. Astfel, Depozitarul Central va încarca acţiunile direct în contul Societăţii, iar acţionarii  vor primi contravaloarea valorii nominale - 0,1 lei/titlu", se arăta în Hotărârea AGEA nr. 3 din de la finele lunii aprilie,

De asemenea, acţionarii BNET au mai decis, în cadrul aceleiaşi adunări, majorarea capitalului social cu suma de 8,907 milioane lei, prin emiterea a 89,074 milioane de acţiuni noi, repartizarea titlurilor nou emise urmând a se face în proporţie de şapte acţiuni gratuite pentru fiecare zece deţinute (Hotărârea nr. 2).

Acum, emitentul arată că, având în vedere că acţionarii de la data de înregistrare ar putea fi diferiţi faţă de cei de la data de referinţă pentru AGEA şi având în vedere discuţiile în acest sens cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), board-ul BNET a adoptat procedura menţionată pentru a oferi tuturor acţionarilor de la data de înregistrare posibilitatea de a vota în mod expres dacă sunt de acord cu deciziile acţionarilor de la data de referinţă a AGEA - primind astfel o distribuţie de numerar în valoare de 0,1 lei pentru fiecare zece acţiuni deţinute, sau preferă o altă variantă.

Practic, pentru acţionarii BNET se creează posibilitatea opţiunii de a primi, în iulie, cele şapte acţiuni gratuite (Hotărârea AGEA nr. 2) plus o distribuţie de 0,1 lei pe acţiune la fiecare zece titluri deţinute, data plăţii fiind 3 august (conform Hotărârii AGEA nr. 3)

O altă opţiune constă în primirea celor şapte acţiuni gratuite (Hotărârea AGEA nr. 2), şi cererea distriburii unei acţiuni gratuite suplimentare, după o eventuală aprobare din partea ASF, a cărei solicitare poate fi iniţiată după derularea unei noi Adunări Generale a Acţionarilor (estimarea societăţii privind derularea unei noi AGA fiind finalul lunii septembrie).

Astel, procedura nu modifică cu nimic Hotărârea AGEA nr.2 de la finele lunii august, privind alocarea a şapte acţiuni gratuite la zece deţinute.

Acţionarii care au votat la adunarea din 29 aprilie pot să nu întreprindă niciun demers, caz în care vor primi şapte acţiuni gratuite plus 0,1 lei, la zece deţinute, reiese din raportul companiei.

De asemenea se arată că, acţionarii care şi-au exprimat votul dar doresc să îşi schimbe opţiunea au acest drept, iar cei ce nu exprimă nicio opţiune nu vor primi numerar.

La finele săptămânii trecute, Bittnet Systems a anunţat că Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat Documentul de înregistrare universal al companiei, primul de acest fel din piaţa noastră de capital.

Bittnet a pregătit şi transmis documentul universal spre aprobarea ASF în vederea simplificării şi accelerării proceselor de oferte publice viitoare de valori mobiliare. Acum, pentru orice nouă ofertă de instrumente financiare emise de Bittnet, indiferent de tipul sau clasa acesteia, compania trebuie doar să pregătească o notă privind valorile mobiliare şi un rezumat.

"Intenţia Bittnet este de a beneficia de această soluţie în cursul următoarelor douăsprezece luni, pentru tranzacţii de majorare de capital şi ofertă pentru acţiunile preferenţiale ale Bittnet", se arată în comunicatul companiei de săptămâna trecută.

La începutul lunii iunie, acţiunile BNET au fost transferate în Piaţa Principală a BVB, după cinci ani petrecuţi în Piaţa AeRO.

Societatea a fost înfiinţată în 2007 în Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofatu, oferind training IT şi soluţii IT în ţară şi în străinătate. În prezent, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions şi Equatorial Gaming.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb