ÎN VIITOAREA SESIUNE PARLAMENTARĂ, PLR va susţine desemnarea primarilor în două tururi

Valentin Busuioc
Politică / 1 februarie 2015

Partidul Liberal Reformator (PLR) va susţine, în viitoarea sesiune parlamentară, desemnarea primarilor în două tururi, sistemul votului proporţional pe listă şi reducerea numărului de parlamentari, potrivit unui comunicat al PLR trimis astăzi redacţiei.

În Consiliul Naţional Executiv, care a avut loc ieri şi vineri, la Poiana Braşov, PLR a stabilit strategia pentru viitoarea sesiune parlamentară şi obiectivele pentru anul 2015.

Referitor la modificările Codului Electoral (proiect aflat în dezbatere în Parlament), PLR a anunţat că va susţine şi sistemul bazat pe votul indirect al Consiliului Judeţean, în ceea ce priveşte alegerea preşedinţilor de CJ.

Pentru soluţionarea problemelor apărute la votul din diaspora, partidul consideră că prioritatea trebuie să fie organizarea secţiilor de vot, ca să asigure, astfel, oricărui român dreptul la vot.

"Tot referitor la votul românilor din străinătate, PLR este în favoarea oricărui sistem de vot (prin corespondenţă, electronic, etc) care să permită votul neîngrădit al românilor. În acest sens o prioritate trebuie să o reprezinte cartografierea comunităţilor de români din străinătate, identificarea localităţilor în care se găsesc comunităţi mari de români şi numărul acestora", se mai arată în comunicat.

Documentul menţionează şi priorităţile sesiunii parlamentare în viziunea PLR: reluarea proiectului de regionalizare a ţării noastre, legea lobby-ului şi modificarea Codului Fiscal în sensul asigurării unui tratament echitabil între contribuabili şi stat.

"Printre prevederile noului act legislativ, va trebui să se regăsească despăgubirea de către stat a întârzierilor la rambursarea de TVA sau restituirea altor impozite şi taxe, iar punctele de vedere emise de structurile Ministerului Finanţelor Publice / ANAF să fie opozabile terţilor. PLR este în favoarea adoptării legii răspunderii organismelor statului pentru abuzurile pe speţe economice care au drept consecinţe: restrângerea libertăţii individuale, falimentarea activităţii economice desfăşurate, pierderea locurilor de muncă", mai punctează partidul.

Cu prilejul întâlnirii de la Poiana Braşov, forurile de conducere ale Partidului Liberal Reformator l-au desemnat pe senatorul Petru Ehegartner să ocupe funcţia de purtător de cuvânt al formaţiunii.

"De asemenea, având în vedere că în anul 2016 vor avea loc alegerile locale, forurile de conducere ale PLR au stabilit ca în acest an să aibă loc pregătirea candidaţilor partidului pentru alegerile de anul viitor. Partidul Liberal Reformator este adeptul unei noi clase politice, formată din oameni tineri, din profesionişti, cu o pregătire solidă, atât din punct de vedere educaţional, cât şi al activităţii", conchide comunicatul PLR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb