Cele patru "deal"-uri, de vineri, care cumulează 3% din capitalul SIF5 Oltenia, par să fie o mutare a unor acţionari, înainte de convocarea AGA de bilanţ, în contextul în care, în Consiliul de Administraţie au apărut neînţelegeri între membri.
Schimburile negociate au avut loc chiar la finalul şedinţei, însumând 34,8 milioane de lei. Preţul a fost de 2 lei, cu 2,62% peste cotaţia de joi.
Săptămâna trecută, preşedintele SIF5 Oltenia, Tudor Ciurezu, s-a contrat, public, cu Ana Bobircă, care a fost susţinută de fondul "Business Capital for Romania Opportunity Fund", deţinut de BCR şi Florin Pogonaru.
Ziarul BURSA a relatat, marţi, că negocierile privind vânzarea pachetului de 6% din BCR deţinut de SIF Oltenia a creat neînţelegeri între preşedintele Tudor Ciurezu şi Florin Pogonaru, unul dintre cei mai mari acţionari indirecţi.
Articolul din BURSA, care prezenta un rezumat al discuţiilor purtate de Ana Bobircă la conferinţa "Romania Investor Days" de la începutul lunii, de la New York, a prilejuit un comunicat al SIF Oltenia, semnat de Tudor Ciurezu, prin care acesta se dezice de respectivele afirmaţii.
Conducerea SIF5 Oltenia, prin preşedintele Tudor Ciurezu, a transmis, că administratorul Ana Bobircă nu a avut mandat să reprezinte compania la evenimentul "Romania Investor Days".
În replică, Ana Bobircă a declarat că acuzaţiile din comunicatul domnului Ciurezu sunt complet nefondate şi lipsite de orice temei faptic sau juridic, caracterizând raportul SIF Oltenia drept abuziv.
Înainte de Adunarea Generală de la SIF Oltenia, din aprilie 2013, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a limitat drepturile de vot pentru Erste Group Bank, BCR, Banca Comercială Română şi alte cinci fonduri de investiţii şi de pensii din acelaşi grup la 5%, de la 8,78%. CNVM a limitat drepturile de vot ale acestor acţionari deoarece depăşiseră pragul maxim legal de deţinere de 5% din acţiuni.
Comisia a precizat, atunci, că Erste Group Bank acţionează concertat cu Banca Comercială Română, Business Capital for Romania-Opportunity Cooperatief, Romanian Equity Partners Cooperatief, un fond de pensii private al BCR, fondul de pensii BCR Plus şi cu fondurile de investiţii BCR Dinamic şi BCR Expert, grupul deţinând 8,7802% din capitalul social al SIF Oltenia.
"Deal"-urile cu SIF-uri s-au intensificat, după ce, la începutul lunii, Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a permis SIF-urilor să se cumpere între ele. Recent, SIF1 Banat Crişana a raportat că a cumpărat 4,99% din SIF4 Muntenia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de un cunoscator în data de 03.03.2014, 18:38)
,,O furtuna intr-un pahar cu apa.Nu stiu pe cine intereseaza vreun pic aceste deal-uri''.In cateva luni veti vedea consecintele ciudatei decizii a ASF-ului.