ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ Schimbări de "imagine"

Ziarul BURSA #Miscellanea / 6 februarie 2019

Încălzirea globală modifică şi "imaginea" Pământului în următorii ani.

Temperaturile în creştere vor schimba culoarea Oceanului Planetar, acesta devenind mai albastru în următoarele decenii, spun oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au descoperit că temperatura în creştere va schimba amestecul organismelor mici din apă care absorb şi reflectă lumina. Ei mai spun că acestea vor fi tot mai puţine în următoarele decenii.

Acest fapt va duce la schimbarea culorii în peste jumătate din Oceanul Planetar până în 2100, informează news.ro. Plantele acvatice au un rol foarte important în oceane. Fitoplanctonul transformă lumina în energie chimică, consumă dioxidul de carbon şi reprezintă baza pentru hrană din mediul acvatic. Cu cât cantitatea fitoplanctonului este mai mare, cu atât mai puţin albastră va părea apa, fiind percepută mai degrabă verzuie.

Cercetări anterioare au arătat că, odată cu încălzirea, fitoplanctonul se diminuează în mai multe părţi ale Oceanului Planetar. 

Noul studiu conturează impactul pe care aceste schimbări îl vor avea asupra culorii Oceanului, pe măsură ce planeta se încălzeşte.

"Ceea ce am descoperit este că se va schimba culoarea, probabil nu atât de mult încât să fie percepută cu ochiul liber, dar anumiţi senzori vor putea să detecteze modificări", a declarat Stephanie Dutkiewicz de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge (SUA) pentru BBC. Cercetătorii, care au luat în calcul măsurători din satelit, au arătat că schimbările reprezintă un impact indirect al modificărilor climatice, pe măsură ce încălzirea afectează circulaţia mărilor. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că Atlanticul de Nord va fi prima zonă în care va fi detectată modificarea, urmată de zona de sud a oceanului. "Va fi o diferenţă de culoare notabilă în 50% din Oceanul Planetar până la finalul secolului 21", a mai spus Dutkiewicz. Echipa de cercetători crede că vor fi sesizabile schimbări şi în ceea ce priveşte nuanţele de verde ale oceanelor. Acest lucru se va întâmpla pentru că unele specii de fitoplancton vor răspunde bine la un climat mai cald, iar acest lucru va fi observat în regiuni apropiate de Ecuator şi Poli. Studiul a fost publicat în Nature Communications.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb