Incendiu pe un feribot italian în largul Greciei, ce avea la bord 466 persoane

E.D.
Internaţional / 28 decembrie 2014

Actualizare 18:20 Sute de persoane încă blocate pe feribotul cuprins de incendiu

Sute de persoane erau încă blocate duminică, la începutul după-amiezii, în condiţii meteorologice infernale, la bordul feribotului "Norman Atlantic", cuprins de un incendiu în cursul nopţii în Marea Adriatică, în strâmtoarea Otranto, între Grecia şi Italia. Printre pasageri s-ar afla şi un român, conform site-ului albeu.com, care citează presa elenă.

"Suntem pe punte, ne este frig şi suntem înecaţi de fum", declara unul din cei 422 de pasageri, citat de AFP.

Deocamdată nu s-a înregistrat nicio victimă, dar operaţiunile de salvare, în care sunt implicate elicoptere şi nave atât din Grecia, cât şi din Italia, se desfăşoară cu dificultate din cauza condiţiilor meteorologice extrem de vitrege - ploaie torenţială, grindină, vânt puternic care provoacă valuri înalte de şase metri.

Potrivit EFE, 150 de persoane ar fi fost transferate în bărci de salvare, dar restul pasagerilor aşteaptă să fie evacuaţi.

Agenţia France Presse scrie că majoritatea pasagerilor sunt greci, dar menţionează şi italieni, francezi, albanezi, germani, britanici, ruşi, danezi şi olandezi.

Portalul albeu.com, care citează presa elenă, publică o listă mai amplă, pe care figurează şi un român, precum şi turci, afgani, bulgari, irakieni, elveţieni, ucraineni şi alte naţionalităţi.

---

Un incendiu a izbucnit în această dimineaţă la bordul unui feribot italian, aflat într-o zonă cu condiţii meteorologice nefavorabile în largul Greciei, iar o operaţiune de salvare este în curs pentru evacuarea celor 466 de persoane de pe ambarcaţiune, a anunţat Paza de Coastă elenă, relatează AFP.

Feribotul "Norman Atlantic" a plecat din portul grec Patras duminică dimineaţa, la ora locală 5.30 (5.30, ora României), către portul italian Ancona, şi a emis un semnal de ajutor în timp ce se afla la 33 de mile maritime (aproximativ 61 de kilometri) de insuliţa greacă Othonoi.

Incendiul a izbucnit, potrivit informaţiilor preliminare, în cala feribotului, în zona de parcare a automobilelor, relatează canalul tv Skai, citat de Ria Novosti.

Conform aceluiaşi post de televiziune, la bordul "Norman Atlantic" se află 411 de pasageri şi 56 membri ai echipajului, inclusiv 22 de italieni şi 34 de greci.

Persoanele de la bordul feribotului sunt evacuate cu plute de salvare şi bărci, dar nu toţi au avut loc şi, după cum au relatat martori, unii au sărit în apă, ca să scape din calea focului. Trei nave au fost trimise în ajutor, în contextul în care vântul bate cu putere.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb