Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) a decis, miercuri, răscumpărarea unui număr de cel mult 15 milioane de acţiuni TLV, din totalul de 35 milioane de acţiuni (echivalentul a 0,67% din capitalul băncii) a căror răscumpărare a fost aprobată de acţionari în adunarea din data de 24 aprilie 2019, arată instituţia de credit printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Răscumpărările se vor realiza la un preţ minim egal cu cel de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, dar nu mai mare de 4 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare la bursă, valabile în perioada de răscumpărare, care a început ieri şi se va încheia în data de 31 decembrie 2019. La preţul de 2,375 lei/titlu, afişat la startul tranzacţionării şedinţei de ieri, valoarea acestei tranşe de răscumpărări se ridică la 35,62 milioane de lei.
Programul face parte dintr-un program stock option plan ce are în vedere implementarea unui sistem de remunerare şi fidelizare a personalului pe o durată de cel puţin trei ani. După un alt program de răscumpărare în prima parte a acestui an, Banca Transilvania a anunţat în finalul lunii mai că urmează să acorde gratuit 30 milioane de acţiuni, echivalentul a 0,62378% din capitalul social de atunci al băncii, angajaţilor cu performanţe în activitate, res-pectiv membrii ai Consiliului de Administraţie, ai conducerii, directori, dealeri şi angajaţi din subsidiare. Cel mai probabil, şi aceste titluri răscumpărate în actualul program vor face obiectul unor distribuţii gratuite.
Banca Transilvania a raportat un profit net consolidat de 942,35 milioane de lei, în primele şase luni din acest an, cu 9% peste cel din perioada similară din anul 2018, în condiţiile unor venituri operaţionale de 2,183 miliarde de lei, cu 3,2% mai mari decât cele din primele şase luni din anul trecut. La nivel de bancă, profitul net a fost de 847,99 milioane de lei, cu 28% mai mari decât în semestrul întâi din 2018.
Valoarea de piaţă a instituţiei de credit din Cluj este de 12,38 miliarde de lei.