India va propune o lege care va criminaliza tranzacţionarea de criptomonede

A.P.
Internaţional / 15 martie 2021

India va propune o lege care va criminaliza tranzacţionarea de criptomonede

India va propune o lege care interzice criptomonedele, amendând pe oricine care tranzacţionează în ţară sau chiar deţine astfel de active digitale, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.

Proiectul de lege, una dintre cele mai stricte politici din lume împotriva criptomonedelor, ar criminaliza deţinerea, emiterea, exploatarea, tranzacţionarea şi transferul de cripto-active, a declarat oficialul, care are cunoştinţe directe despre plan.

Măsura este în conformitate cu o agendă guvernamentală din ianuarie care solicita interzicerea monedelor virtuale private, cum ar fi bitcoin, în timp ce se construieşte un cadru pentru o monedă digitală oficială.

Comentariile guvernamentale recente au ridicat speranţa investitorilor că autorităţile ar putea uşura piaţa în plină expansiune.

În schimb, proiectul de lege ar oferi deţinătorilor de criptomonede până la şase luni să lichideze, după care s-ar percepe penalităţi, a declarat oficialul, care a cerut să nu fie numit, deoarece conţinutul documentului nu este public.

Oficialii sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul primului ministru Narendra Modi deţine o majoritate confortabilă în parlament.

Dacă interdicţia devine lege, India ar fi prima economie majoră care va face ilegală deţinerea criptomonedelor. Chiar şi China, care a interzis exploatarea şi comercializarea, nu penalizează posesiunea.

Ministerul Finanţelor nu a răspuns imediat la un e-mail care solicita comentarii.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a atins sâmbătă un record de 60.000 de dolari, aproape dublându-şi valoarea în acest an.

În India, în ciuda ameninţărilor guvernamentale cu privire la o interdicţie, volumele tranzacţiilor cresc şi 8 milioane de investitori deţin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în cripto-investiţii, potrivit estimărilor industriei. Nu sunt disponibile date oficiale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aberatie sau o previzualizare a ce va urma si in alte tari?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb