Cu toţii suntem, din când în când, încercaţi de răceli ori gripe provocate de schimbările bruşte de temperatură. În acele momente, căutăm o soluţie prin care să ne recăpătăm puterile, iar plicul de răceală pare că ar putea să ne rezolve problema, conform unui comunicat remis redacţiei. Însă, un plic împotriva răcelii conţine până la 12,6 grame de zahăr, altfel spus, consumăm echivalentul a două linguriţe şi jumătate de zahăr.
Potrivit sursei citate, un plic împotriva răcelii poate conţine pâna la 87% zahăr, media fiind 36%, în condiţiile în care unele etichete nu furnizează informaţii cu privire la cantitatea de zahăr conţinută de produs.
Un plic de răceală poate conţine până la 9 E-uri. În medie, un astfel de plic ajunge la o cantitate de 4 E-uri. Cel mai des întâlniţi aditivi în plicurile împotriva răcelii sunt E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) şi E951 (aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă).
Acelaşi studiu arată că un plic de răceala poate conţine până la 135,8 mg de sodiu. În medie, un asemenea plic conţine 53,6 mg de sodiu (0,0536 g), în condiţiile în care pe unele etichete nu era prezentă această informaţie.
Noi, consumatorii, avem datoria de a citi etichetele produselor înainte de achiziţionare, pentru a şti exact ce consumăm! Data viitoare, trebuie să ne gândim de două ori înainte dacă vrem să ne vindecăm cu sau fără o cantitate exagerată de zahăr şi E-uri!
"Suntem în perioada de viroze şi de gripă, avem chiar o epidemie de gripă. Dar oare gripa şi răceala pot trece dacă ne tratăm cu zahăr, sare sau diferite E-uri? Sau ar trebui să luăm nişte medicamente care să ne ajute cu adevărat? Haideţi să citim cu atenţie eticheta şi să înţelegem că este posibil să cumpărăm zahăr, sare şi E-uri, la un preţ extrem de mare, când am putea cumpăra medicamente, poate cu un gust nu atât de bun, o culoare nu atât de atrăgătoare, nu atât de dulci, dar să dăm banii exact pe ceea ce avem nevoie. Noi am citit pentru voi eticheta şi este simplu şi pentru voi : puteţi scana codul de bare cu aplicaţia gratuită InfoCons şi alegeţi ceea ce doriţi, gestionându-vă banii cu cap", mai menţionează Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons, în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.10.2022, 13:04)
consumatorii au datoria sa citeasca eticheta , dar protectia consumatorului sau ce institutie se ocupa , de ce lasa la vanzare produse nocive pentru sanatate , este o inselatorie sa-ti dea zahar pe post de medicament .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.10.2022, 22:34)
Daca functioneaza atunci fie zaharul sau ce o mai fi in restul de 13% trateaza raceala, fie e placebo.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.10.2022, 13:12)
Acum trebuie sa devenim experți în mai multe domenii, că altfel luam teapa zilnic. Statul nu ar trebui sa apare populația de tepari, până la urmă este un atentat cu premeditare la sănătatea și buzunarul cetățenilor , viitorul statului.