ING Bank România a finanţat grupul Medisprof, care deţine cel mai mare spital privat de oncologie din vestul României, pentru extinderea prezenţei sale şi în zona Moldovei. Cu o suprafaţă de 1200 mp şi 20 de fotolii-pat pentru spitalizare de zi, noul centru oncologic de la Piatra Neamţ va deservi pacienţii din toată regiunea de nord-est a ţării, conform unui comunicat de presă al băncii.
ING a sprijinit grupul Medisprof, afacere cu capital integral românesc, cu finanţări în valoare totală de 3,5 milioane de euro pentru planurile lor de dezvoltare şi achiziţia de echipamente medicale de ultimă generaţie. Pentru centrul de diagnostic şi tratament oncologic din Piatra Neamţ, ING a acordat un credit de 800.000 de euro, cu maturitate de 7 ani, iar o parte din aparatură a fost achiziţionată în cadrul unui proiect european.
"Înfiinţat în anul 2003, grupul Medisprof a devenit liderul pe piaţa serviciilor medicale cu specific oncologic din regiunea de nord-vest a ţării. Relaţia dintre ING şi grupul Medisprof datează de 17 ani şi ne bucurăm că am putut contribui la extinderea prezenţei lor geografice, prin deschiderea celui mai mare spital oncologic din zona Moldovei, la Piatra Neamţ, care va oferi tratamente la cele mai înalte standarde medicale internaţionale.
Prin parteneriatul cu grupul Medisprof şi prin finanţările acordate, ne bucurăm că putem susţine progresul medical şi dezvoltarea serviciilor de sănătate în România." - Alexandrina Băluţă, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.
Centrul oncologic de la Piatra Neamţ va oferi pacienţilor din nord-estul ţării servicii de imagistică, chimioterapie, studii clinice, explorări funcţionale (bronhoscopie), comisii multidisciplinare (Tumor Board) pentru analizarea cazurilor dificile împreună cu echipa de la Cluj, testare genetică, precum şi consiliere psihologică şi nutriţională.
"Deschiderea celei de-a doua locaţii Medisprof Cancer Center, în Moldova, reprezintă dorinţa noastră de a veni în sprijinul pacienţilor care au acces restrâns la servicii oncologice în acea zonă a ţării. Garantăm cele mai înalte standarde, prin obţinerea certificării americane QOPI din partea ASCO (Societatea Americană de Oncologie Clinică). Deschiderea spitalului a fost urmată de o Zi a Porţilor Deschise, unde publicul larg a putut beneficia de tururi ghidate, informative. Sute de oameni au fost prezenţi, printre care şi foarte mulţi pacienţi, dornici să înceapă sau să continue tratamentele oncologice în centrul nostru." - dr. Carolina Udrea, fondator şi Director General Medisprof.