ING Bank a intermediat, alături de un consorţiu de bănci, prima emisiune de obligaţiuni verzi a NEPI Rockcastle

G.U.
Bănci-Asigurări / 19 august 2020

ING Bank a intermediat, alături de un consorţiu de bănci, prima emisiune de obligaţiuni verzi a NEPI Rockcastle

ING Bank a fost implicată în prima emisiune de obligaţiuni verzi emise de NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, cu o poziţie dominantă în România, Polonia şi Slovacia, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Având o valoare de 500 milioane de euro, fondurile din obligaţiunile verzi vor fi utilizate pentru refinanţarea portofoliului de clădiri sustenabile şi finanţarea proiectelor de eficienţă energetică ale grupului NEPI Rockcastle.

Într-un context de incertitudine generat de pandemia COVID-19, emisiunea de obligaţiuni verzi a generat un interes considerabil din partea investitorilor din Europa. Oferta a fost supra-subscrisă de două ori, registrul de subscrieri ajungând la peste 1,1 miliarde de euro. Obligaţiunile au o maturitate de 7 ani şi un cupon fix anual de 3,375%.

Florin Ilie, Head of Wholesale Banking ING Bank România, a declarat: "Sustenabilitatea este în centrul valorilor noastre şi a strategiei ING, la nivel global şi local, pentru a susţine societatea şi mediul. Prin deciziile noastre de finanţare sustenabilă, contribuim la combaterea schimbărilor climatice. ING a dezvoltat o relaţie solidă cu NEPI Rockcastle, fiind unul dintre finanţatorii tradiţionali ai grupului, şi ne bucură să avem alături clienţi care împărtăşesc aceleaşi preocupări pentru mediu. În ţările în care activează, în primele şase luni ale anului 2020, ING este lider de piaţă în sectorul obligaţiunilor verzi, sustenabile şi sociale, cu 20 astfel de emisiuni, şi pe locul trei cu 77 de tranzacţii în topul creditelor dedicate proiectelor de sustenabilitate şi sociale. Potrivit abordării noastre Terra, prin care ne aliniem obiectivelor Acordului climatic de la Paris, ne propunem să creştem pe acest segment şi pe piaţa din România".

Potrivit comunicatului, tranzacţia a fost efectuată de către un consorţiu de bănci: ING Bank şi Societe Generale au avut rol de structurare a cadrului de finanţare verde şi au fost, totodată, deţinători comuni ai registrului de subscrieri alături de alte cinci bănci: Citibank, Deutsche Bank, HSBC, J.P. Morgan şi Raiffeisen Bank International. Emisiunea de obligaţiuni verzi a companiei NEPI Rockcastle a fost încheiată cu succes în luna iulie 2020.

Din portofoliul grupului NEPI Rockcastle în România, 12 centre comerciale (ex.: Promenada Mall Bucureşti, Shopping City Galaţi) şi trei spaţii de birouri (Floreasca Business Park, Victoriei Office şi The Lakeview, situate în Bucureşti) au primit calificarea BREEAM "Excellent", iar şapte centre comerciale printre care Pitesti Retail Park sau Shopping City Sibiu şi un spaţiu de birouri (City Business Centre Timişoara) au fost certificate BREEAM "Very Good".

Mirela Covaşă, CFO NEPI Rockcastle, a declarat: "Investitorii şi emitenţii sunt mai mult ca niciodată dedicaţi agendei de sustenabilitate. Succesul emisiunii noastre de obligaţiuni verzi reflectă încrederea investitorilor în grupul NEPI Rockcastle privind modelul de business şi competenţa echipei de management. Strategia grupului constă în dezvoltarea operaţiunilor într-un mod sustenabil menţinând o structură de capital solidă".

Cadrul de finanţare verde lansat de NEPI Rockcastle se concentrează pe îmbunătăţirea performanţei de mediu a proprietăţilor grupului şi dezvoltarea unor proiecte de eficienţă energetică. Acesta este aliniat standardelor internaţionale aplicabile (ICMA Green Bond Priciples 2018 şi LMA Green Loan Principles 2020).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb