ING Bank sprijină comunitatea din Buftea printr-o investiţie de 300.000 euro în liceul "Barbu A. Ştirbey" şi anunţă soluţii de transport mai sustenabile pentru Summer Well

A.F.
Bănci-Asigurări / 8 august

ING Bank sprijină comunitatea din Buftea printr-o investiţie de 300.000 euro în liceul "Barbu A. Ştirbey" şi anunţă soluţii de transport mai sustenabile pentru Summer Well

În contextul parteneriatului pentru festivalul Summer Well şi al angajamentului său faţă de sustenabilitate, ING Bank investeşte atât în asigurarea unei experienţe complete de festival, cât şi în sprijinirea comunităţii din Buftea pentru generaţiile actuale şi viitoare, conform unui comunicat remis redacţiei

Astfel, pentru comunitatea din Buftea, ING Bank a investit 300.000 de euro în Liceul Tehnologic "Barbu A. Ştirbey", o instituţie educaţională cu o istorie de 100 de ani.

Festivalierii vor avea la dispoziţie trenuri către şi dinspre Festivalul Summer Well ca soluţie mai sustenabilă de transport, asigurată de Platforma de Mediu pentru Bucureşti, iniţiativa Fundaţiei Comunitară Bucureşti şi ING Bank România. Trenurile vor circula dus-întors între Gara de Nord şi Gara Buftea, iar biletele pot fi cumpărate de pe platforma Entertix. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor vor fi investite în soluţii de îmbunătăţire a infrastructurii de deşeuri la festival pentru următoarea ediţie.

Totodată, ING Bank susţine deplasarea la şi de la festival şi printr-un discount de 35% pentru cei care vor alege Uber ca soluţie de transport.

"Sunt peste 10 ani de când Festivalul Summer Well ne aduce mai aproape de oraşul Buftea şi ne face parte dintr-un festival care, pe bună dreptate, este cât o vacanţă pentru mii de participanţi.

În completarea susţinerii ING pentru festival, ne bucurăm să contribuim şi mai mult pentru comunitate şi să facem încă un pas către aplicarea principiilor de sustenabilitate. Indiferent dacă vorbim despre practici de afaceri sau parteneriate cu societatea civilă, căutăm acele acţiuni care contribuie în primul rând la sănătate financiară şi protecţia mediului.

Aşa am descoperit că principalele zone în care putem face lucrurile mai bine, împreună cu organizatorii Summer Well, sunt soluţiile de transport eficiente şi o mai bună gestionare a deşeurilor" - Alexandra Maier Ranetti, Sustainability Manager ING Bank România.

ING Bank se implică în sprijinirea comunităţii şi educaţiei din Buftea

Investiţia ING Bank în Liceul Tehnologic "Barbu A. Ştirbey" însumează 300.000 de euro. Fondurile sunt alocate pentru renovarea exterioară a sălii de sport, refacerea completă a terenului de sport (terenul de fotbal, de volei, pista de alergare şi o groapă cu nisip), iar în toamna lui 2024 vor fi făcute amenajări peisagistice în curtea liceului.

"În acest an, liceul sărbătoreşte primul său secol, e un simbol al oraşului, dar se găseşte şi într-o etapă în care e nevoie de sprijin în infrastructură. Ne bucurăm să putem fi alături de sutele de elevi ce învaţă azi aici şi să contribuim pentru şansa lor de a-şi urma visurile. Deopotrivă, e copleşitor şi suntem foarte recunoscători să descoperim oameni din comunitate ce pun lucrurile în mişcare, pentru mai bine, aşa cum e echipa Asociaţiei Hercules, fără de care transformările substanţiale de la acest liceu nu ar fi avut loc.

În aproape 30 de ani, ING Bank România a investit peste 15,7 milioane de euro prin proiectele de implicare în comunitate şi sustenabilitate. Investiţiile în şcoli, prin proiecte care adresează ambele direcţii strategice, ating în ultimul an 4,8 milioane de euro direcţionaţi către 40 de şcoli în care s-au derulat 11 proiecte în parteneriate cu mai multe ONG-uri", a completat Alexandra Maier Ranetti, Sustainability Manager ING Bank România.

De implementarea acestui proiect din Buftea s-a ocupat Asociaţia Hercules cu sprijinul voluntar al lui Ion Mihai, profesor de sport în cadrul Liceului "Barbu A. Ştirbey".

"Vrem ca tinerii să înveţe, să facă alegeri bune pentru sănătatea lor fizică şi mintală, dar le negăm posibilitatea de a face sport, deşi mişcarea este esenţială pentru dezvoltarea creierului. Când ING Bank România a venit cu acest proiect ambiţios şi s-a oferit să reconstruiască terenul de sport al liceului, ne-am implicat 100%. Ne-am bucurat şi de colaborarea extraordinară cu domnul Ion Mihai. Sunt extrem de bucuroasă că, alături de ING Bank, am reuşit să dăruim comunităţii Buftea o bază sportivă modernă. Acest teren va putea găzdui, în condiţii excelente, antrenamentele şi concursurile celor care doresc să facă performanţă", a declarat Petruţa Stănescu, director executiv al Asociaţiei Hercules.

Mai mult despre direcţiile de sustenabilitate ale ING Bank România puteţi citi în secţiunea dedicată pe site-ul ING.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb