Îngrijorări la Bruxelles după ce fratele Ursulei von der Leyen a intrat pe piaţa de asigurări din România, în urma plecării Euroins

SABIN S. BRANDIBURU
Bănci-Asigurări / 2 - 3 octombrie 2023

Îngrijorări la Bruxelles după ce fratele Ursulei von der Leyen a intrat pe piaţa de asigurări din România, în urma plecării Euroins

Easy Asigurări, subsidiară a grupului Superbet, a primit autorizaţia de funcţionare în luna septembrie din anul curent

Fratele Ursulei von der Leyen, Hans-Holger Albrecht, a fost numit anul acesta Preşedinte al grupului Superbet

Actualizare - Superbet precizează că Easy Asigurări nu este subsidiara sa, cele două companii aparţinând omului de afaceri Sacha Dragic: "Descrierea Easy Asigurări drept o subsidiară a Superbet este total falsă. Nu există nici un fel de legătură între conducerea Superbet sau brandul nostru şi Easy Asigurări. În consecinţă, referirile conform cărora preşedintele Board-ului companiei noastre a intrat pe piaţa de asigurări sunt, de asemenea, false.

Licenţa de asigurări şi brokeraj a fost obţinută de Eazy Asigurări, care este o companie complet distinctă, aflată în portofoliul antreprenorului Sacha Dragic, fondator al Superbet Group. Dragic deţine în prezent un portofoliu diversificat de investiţii în mai multe sectoare - servicii financiare, logistică, consum, healthtech, precum şi în companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)".

---

Acordarea unei licenţe pentru vânzarea de asigurări auto în România unei companii gestionate de fratele Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, stârneşte semne de întrebare la Bruxelles, potrivit The European Conservative.

Conform sursei citate, acest lucru se întâmplă doar câteva săptămâni după ce Comisia Europeană a refuzat accesul eurodeputaţilor pentru a vedea un raport oficial legat de neregulile comise de principalul organism de reglementare al asigurărilor din România şi o presupusă campanie de hărţuire împotriva unei firme în particular.

Deputatul european german Lars Peter Berg, unul dintre deputaţii europeni care au şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Comisia a gestionat această chestiune, a declarat într-un comentariu pentru The European Conservative.

"Având în vedere răspunsurile evazive ale Comisiei la întrebările parlamentare referitoare la această întreagă problemă, mă întreb dacă nu este timpul pentru o investigaţie independentă pentru a stabili exact ce se întâmplă în România şi cât de capabilă este Comisia să supravegheze industria" a declarat Berg.

Potrivit The European Conservative, Eazy Asigurări, o subsidiară a gigantului european din domeniul jocurilor de noroc, Superbet, a şocat comentatorii în cursul acestui luni atunci când i s-a acordat o licenţă pentru vânzarea de asigurări auto de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF), contrar aşteptărilor majorităţii experţilor din industrie.

Superbet, una dintre cele mai mari companii de jocuri de noroc online din Europa, specializată în tehnologia pariurilor, înregistrează o cifră de afaceri anuală de 1,1 miliarde de dolari. Compania a anunţat numirea lui Hans-Holger Albrecht, fratele lui von der Leyen, în funcţia de preşedinte în februarie, în paralel cu un plan global de extindere.

Sprijinită financiar de firma americană de gestionare a activelor Blackstone, intrarea Superbet pe piaţa de asigurări din România survine după ani de intrigă financiară şi politică în sector, care s-au încheiat cu plecarea forţată a unei dintre cele mai mari companii de asigurări din ţară, Euroins, după ce aceasta a susţinut că a fost supusă unei campanii de hărţuire din partea ASF.

În luna martie a acestui an, ASF a retras licenţa de tranzacţionare Euroins pe motiv de deficit de capital de 400 de milioane de euro, o informaţie contestată nu doar de companie, ci şi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), autorităţile de reglementare bulgare şi un auditor independent, care au susţinut cu toţii că firma era solventă.

Industria asigurărilor auto din România a trecut prin turbulenţe puternice în ultimii ani, cu patru mari companii care au intrat în faliment şi legături endemic cu criminalitatea organizată şi corupţia politică.

Euroins susţine că a fost ţinta ASF şi a autorităţilor române atunci când a refuzat să achiziţioneze compania de asigurări aflată în dificultate, City Insurance, în 2019, în ciuda presiunii politice, şi că acest lucru a declanşat o campanie de hărţuire timp de patru ani, care a dus la suspendarea licenţei sale de funcţionare, în luna februarie.

Deşi un raport al organizaţiei principale de reglementare a asigurărilor din UE, EIOPA, a susţinut ASF în afirmaţia că Euroins era practic insolventă, situaţia s-a complicat din cauza refuzului neobişnuit al Comisiei de a permite deputaţilor europeni să examineze un raport necenzurat cu privire la acest caz, ceea ce a generat o serie de întrebări parlamentare.

Deputatul european AfD, Gunnar Beck, consideră că atitudinea UE este suficient de opacă pentru a trimite problema către Avocatul Poporului European, menţionând în mod direct relaţia fratelui lui von der Leyen cu sectorul asigurărilor din România.

Într-o declaraţie, Beck condamnă potenţialele repercusiuni asupra şoferilor români obişnuiţi care ar putea rămâne fără asigurare atât în ţară, cât şi în străinătate, susţinând că acest caz reprezintă o dovadă suplimentară a incompetenţei lui von der Leyen pentru funcţia de vârf în Comisie, potrivit The European Conservative.

Conform sursei citate, judecând după situaţia prezentă, o companie condusă de fratele lui von der Leyen ar obţine beneficii dintr-un gol semnificativ de pe piaţă lăsat în urma plecării Euroins. S-au ridicat în mod repetat întrebări cu privire la faptul că Bruxelles-ul închide ochii în faţa corupţiei din România pe motiv că guvernul român de atunci ar avea o "relativă eurofilie".

Lars Patrick Berg a descris dezvăluirile ca fiind "alarmante" în corespondenţa cu The European Conservative, adăugând: "Înlocuitorul pentru Euroins, o companie europeană de asigurări, pare a fi o companie sprijinită de americani cu un registru etic discutabil".

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Asta mai lipsea in România. Încă o firma de asigurări care fura banii oamenilor … Jegurile din asigurări trebuie stârpiti .. Gata cu asigurările obligatorii. Boicot total pentru asigurări ….

    1. ...

    Asta spune totul

    Dar nu este nici o problema,

    daca vicepresedinta CE Eva Kaili,prinsa in "flagrant" cu valize pline de euro, 

    din mita la domiciliu, voteaza lejer si la ora actuala in PE,

    ce "democratie si stat de drept",ce exemplu de la conducatorii Europei  

    Bulgarii de la Euroins nu mai stiu ce sa inventeze ca sa poata invoca cu naduf ca li s-a furat afacerea in Romania. Nu ei nu au avut acoperit necesarul de SCR si MCR. Nu ei au transferat activele din rezerve la un reasigurator intragrup in Bulgaria fiind anuntati de "prietenul" Armeanu. Oare cati bani din conturile acestui individ Armeanu provin din pusculita asigurarilor de la City si Euroins ca prea ii sustinea constant la ASF?

    1. ALOOO, CIOLACULE FI ATENT CA ESTE PENAL DNUL OVIDIU WLASOPOL.

      CIOLACULE, CURĂȚĂ PENALII DIN ASF ȘI FI ATENT LA NOILE NUMIRI 

      UMBRA lui Dragnea existentă în ASF, prin mărețul specialist Wlasopol (a lui Olguța) care face abuz de funcție și încalcă prevederile legale din Codul Muncii.  

      A doua soție a lui Wlasopol, doamna Andreea Roxana Wlasopol ocupă ilegal, de aprox. 5 ani, un post în ASF, deși contractul de muncă al acesteia este suspendat, cu încălcarea prevederilor Codului Muncii. 

      ALOOOO, WLASOPOL, IA SPUNE TU MASS-MEDIEI ȘI INSTANȚELOR DE JUDECATĂ, UNDE SE ÎNCADREAZĂ SUSPENDAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ AL SOȚIEI TALE - ANDREEI ROXANA WLASOPOL ?? 

      LA CARE DINTRE ARTICOLELE DE MAI JOS SE ÎNCADREAZĂ ?? 

      CODUL MUNCII -art. 50 

      Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii: 

      a) concediu de maternitate; 

      b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă; 

      c) carantină; 

      d) exercitarea unei funcţii în cadrul unei autorităţi executive, legislative ori judecătoreşti, pe toată durata mandatului, dacă legea nu prevede altfel; 

      e) îndeplinirea unei funcţii de conducere salarizate în sindicat; 

      f) forţă majoră; 

      g) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedură penală; 

      h) de la data expirării perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizaţiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei. Dacă în termen de 6 luni salariatul nu şi-a reînnoit avizele, autorizaţiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de muncă încetează de drept; 

      i) în alte cazuri expres prevăzute de lege. 

      Art. 51. - 

      (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii: 

      a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani; 

      b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani; 

      c) concediu paternal; 

      d) concediu pentru formare profesională; 

      e) exercitarea unor funcţii elective în cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toată durata mandatului; 

      f) participarea la grevă. 

      ...... 

      Art. 52. - 

      (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii: 

      a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii; 

      b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti; 

      c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare; 

      Puneri în aplicare (1) 

      d) pe durata detaşării; 

      e) pe durata suspendării de către autorităţile competente a avizelor, autorizaţiilor sau atestărilor necesare pentru exercitarea profesiilor. 

    Pai de ce nu deschide in Siria la featii ei. O mare famile europeana bogata si cinstita :) occidentul prosper curat si fara coruptie e poveste deja. Cu conducatori ca astia s-e duc pe garla valorile europene sunt schimbate udor usor cu valori orientale.

    Incep sa se explice multe

    Preturile RCA le depasesc pe cele din vest. Acolo in RCA ai mai multe facilitati. Pe noi ne juppaie asigurarile cu acordul statului mafiot.

    Nici nu aveți idee citi conducători auto nu au RCApt că nu verifică nimeni...poliția prin sondaj...vax.Deci nu va mai faceți probleme că vine Easy Asig...că nu pot acapara ei piata chiar daca vor avea prețul cel mai mic.Au venit și ei la o bucatica din marele ciolan .

    1. Tu chiar nu înțelegi? Nu vezi pictura? Despre verificari prin sondaj vorbim aici? Doamneeeee…..

      Hai ca esti penibil. Ai ajuns sa susții acizatiile Euroins. Maine poimaine o sa ne spui ca City avea bani in contul de la banca Axion Swiss dar avea Ursula un plan ca sa acapareze prin fratele ei piata de asigurari din Romania!

      Vina pentru tot ce se intampla in Romania este a derbedeilor ajunsi in politica care pe criterii de cumetrie numesc nulitati in toate institutiile statului.ASF are numai lichele angajate pentru ca salariile sunt fff mari si se iau si spagi ff mari pentru a nu face verificari si controale corecte.Cum credeti ca au falimentat atatea societati care erau lideri pe piata asigurarilor RCA,numai cu stiinta derbedeilor,lichelelor si hotilor.

    ...nu ca e sef la superbet, sefu la "mafia pacanelelor"?

    ...

    1. ...

    Penele de asigurari se rezolva de Ghita .

    Milioane de Mp de teren a pierdut Romania! 

    Șocant cat de sus a ajuns corupția!

    Alooooo parlamentul României faceți curat și anulati fraudele! 

    1. Parlamentul e pe mana cu ei

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb