INIŢIATIVA JEREMIE Raiffeisen Bank a primit încă 50 milioane de euro pentru acordarea de credite clienţilor IMM

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 26 iunie 2015

Raiffeisen Bank si Fondul European de Investitii (FEI) au semnat o suplimentare cu 50 de milioane de euro a plafonului dedicat acordarii de credite clientilor IMM, in cadrul initiativei JEREMIE

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Raiffeisen Bank au semnat o suplimentare a resurselor disponibile în cadrul initiativei JEREMIE, prin intermediul căreia banca va putea acorda credite în valoare de 50 de milioane de euro.

Astfel, totalul creditelor destinate IMM-urilor (conform definiţiei europene) prin acest instrument financiar cumulează 90 milioane de euro.

Produsul de creditare constă în finanţarea activităţii curente şi a investiţiilor, pe termen mediu şi lung, în condiţii atractive - dobândă subvenţionată şi cerinţe reduse de garanţii.

Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank, a declarat: "Ne bucurăm de o experienţă de succes în ceea ce priveşte derularea primei iniţiative JEREMIE, prin intermediul căreia am acordat peste 2.370 de finanţări, în valoare de aproximativ 170 milioane de euro. În cadrul celui de-al doilea program, capitalizând succesul primului instrument financiar implementat sub iniţiativa JEREMIE, au fost acordate deja peste 700 de finanţări IMM-urilor, iar prin intermediul acestei suplimentări ne aşteptăm măcar la dublarea acestui număr. Înţelegerea nevoii specifice de finanţare şi oferirea celor mai potrivite soluţii financiare este parte a strategiei băncii pe segmentul IMM. Produsul JEREMIE, beneficiind de o dobândă semnificativ redusă faţă de nivelul pieţei şi de cerinţe reduse de garanţii, adresează două din cele mai importante obstacole cu care se confruntă antreprenorii locali în accesarea finanţării bancare, înlesnind astfel creditarea pentru acest segment de clientelă, atât de important pentru economie".

Principala misiune a Fondului European de Investiţii (FEI), parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii, este de a susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. FEI creează şi dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanţare specifice acestui segment de piaţă. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi creării de locuri de muncă. Investiţiile totale nete ale FEI în fonduri private equity se ridicau la peste 7,9 miliarde euro la sfârşitul anului 2013. Cu participaţii în peste 435 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea şi gama largă a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi early-stage. Garanţiile angajate de FEI totalizau, la sfârşitul anului 2013, 5,6 miliarde euro în peste 300 de operaţiuni, poziţionând Fondul ca jucător european major în domeniul garanţiilor pentru IMM-uri.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o iniţiativă comună a Comisiei Europene (Direcţia Generală Politici Regionale) şi a Băncii Europene de Investiţii (din care face parte Fondul European de Investiţii), care are ca obiectiv creşterea accesului la finanţare pentru IMM-urile din Uniunea Europeană în cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre şi Regiunilor să dedice resurse naţionale şi din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care să poată finanţa IMM-urile într-un mod flexibil şi inovator.

În prezent, la nivel UE, FEI gestionează 14 Fonduri de Participare JEREMIE, dintre care 7 la nivel naţional şi alte 7 la nivel regional. În România, iniţiativa JEREMIE este administrată de către FEI şi este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" 2007-2013, cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb