Inovaţie pe piaţa construcţiilor din România, propusă de studenţii gălăţeni

ANA FELEA
Miscellanea / 20 octombrie 2021

Inovaţie pe piaţa construcţiilor din România, propusă de studenţii gălăţeni

O echipă de studenţi din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi şi-au propus să realizeze cea mai mare imprimantă 3D din România. Proiectul a fost anunţat printr-un comunicat de presă chiar de reprezentanţii Universităţii care spun că ideea aparţine tinerilor din cadrul Laboratorului de Informatică Aplicată în ingineria Materialelor.

"Laboratorul de Informatică Aplicată prin Cercul Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor sub îndrumarea S.l. dr. ing. Florin Marin, din cadrul departamentului IMM al Facultăţii de Inginerie din Galaţi a primit de la Compania Grande Gloria Production, prin sponsorizare, echipamentele necesare construirii unei maşini 3D de printat, care va fi proiectată şi realizată de studenţi de la Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor", se arată în comunicatul emis de reprezentanţii UGAL.

Echipa este formată din studenţi la master, specializarea Materiale avansate şi tehnologii inovative: ing. Dogaru Alexandru, ing. Toderaşcu George, ing. Procopenco Gabriel şi studenţi la licenţă, specializarea Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor : Efanova Aurelian, Dinu Gabriel, Rareş Avădanei şi Andrei Popa.

"Dorim să realizăm o imprimantă 3D şi credem că va fi cea mai mare din România. Această imprimantă va fi capabilă să printeze construcţii şi elemente pentru o clădire. Este un proiect dificil, dar provocator", spune S.l. dr. ing. Florin Marin Bogdan.

Imprimanta se va numi Hygienium 3d şi va fi capabilă să printeze materiale folosite în construcţii, cum ar fi cimentul sau lutul, şi chiar ciocolată. Doi dintre studenţii implicaţi în proiect vor primi o bursă din partea companiei care îi sponzorizează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb