INS: Producţia industrială a scăzut în primele zece luni cu 4,8%, faţă de perioada similară din 2022

S.B.
Miscellanea / 13 decembrie 2023

INS: Producţia industrială a scăzut în primele zece luni cu 4,8%, faţă de perioada similară din 2022

Producţia industrială a scăzut, în primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2022, atât ca serie brută (-4,8%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-5%), arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"În perioada 1.I - 31.X.2023, comparativ cu perioada 1.I - 31.X.2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,5%) şi industriei prelucrătoare (-4,3%). Industria extractivă a crescut cu 3,1%", arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I - 31.X.2023, comparativ cu perioada 1.I - 31.X.2022, a fost mai mică cu 5%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,5%) şi industria prelucrătoare (-4,3%).

Industria extractivă a crescut cu 3,2%.

În luna octombrie 2023, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 0,6%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+8,3%) şi industria extractivă (+1,3%).

Industria prelucrătoare a scăzut cu 0,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1,2% faţă de luna precedentă, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-2%), industria extractivă (-1,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,6%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,3%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%), industriei prelucrătoare (-1,9%) şi industriei extractive (-1,5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 4,9%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%), industriei prelucrătoare (-4,5%) şi industriei extractive (-1,6%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb