INS: Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele opt luni cu 1,9%

S.B.
Miscellanea / 18 octombrie

INS: Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele opt luni cu 1,9%

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele opt luni, atât ca serie brută, cu 1,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică, informează news.ro.

"Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2024 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,9% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,5%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,4%)", arată datele INS.

Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 11,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-august 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,5% mai mică comparativ cu perioada similar din 2023.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna august 2024, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 6,9%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor(+11%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%)şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,4%).

Scăderi au înregistrat: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-4,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,1%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024, faţă de luna precedentă, a crescut cu 2,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,9% mai mică comparativ cu luna august 2023, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,8%).

Creşteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+15,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,4%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024 a scăzut cu 1,8%, comparativ cu luna august 2023.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Aceste cifre confirma fara nciiun fel de echivoc dezastrul in care se afla Romania lu Ioahnnis + Nicu + Marcel

    Se numeste "stagflatie"... preturile au crescut, suntem campioni in UE la preturi iar, in acelasi timp, volumul activitatii industriale a scazut, deci mergem masiv pe importuri indatorand excesiv tara.  

    Daca lumea s-a saturat de Mamaia Nord si Nordis si migreaza masiv in concedii in afara e normal sa se prabuseasca cifrele in HORECA.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb