Inspecţia Sanitară de Stat verifică cazul femeii ce a născut pe trotuarul din faţa Spitalului Urziceni

F.D.
Miscellanea / 31 iulie 2023

Inspecţia Sanitară de Stat verifică cazul femeii ce a născut pe trotuarul din faţa Spitalului Urziceni

Actualizare - Alexandru Rafila: "Demisia de onoare sau demiterea managerului Spitalului de la Urziceni de către primar este morală şi potrivită"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că au fost aplicate sancţiuni la Spitalul Municipal din Urziceni, după ce o femeie a născut în stradă, iar demisia de onoare a managerului sau demiterea acestuia de către primarul oraşului este şi morală şi potrivită, relatează Agerpres.

"O demisie de onoare sau o demitere a managerului acestei unităţi medicale de către primarul din Urziceni cred că este şi morală şi potrivită", a afirmat Rafila.

---

Actualizare - Dosar penal pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni, relatează News.ro.

"La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical", a transmis, luni, IPJ Ialomiţa.

Sursa citată a precizat că o femeie, de 24 de ani, din localitatea Bărbuleşti, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Urziceni, în travaliu, la scurt timp aceasta născând în curtea unităţii medicale.

"S-a constituit echipa de cercetare la nivelul subunităţii, fiind efectuate verificări în legătură cu aspectele semnalate", a mai transmis Poliţia.

---

Actualizare - Ministerul Sănătăţii prezintă şirul evenimentelor în cazul situaţiei de la Spitalul Urziceni

Ministerul Sănătăţii prezintă, luni, şirul evenimentelor în cazul situaţiei de la Spitalul Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuarul din faţa unităţii medicale. Pacienta, în vârstă de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la spital la ora 05.00 şi, motivând că nu există pentru Obstetrică - Ginecologie medic de gardă, a fost chemată o Ambulanţă pentru a o transporta la alt spital. Un medic chirurg trebuia, însă, să supravegheze acordarea îngrijirii medicale femeii, dar, din verificări, reiese că nici măcar nu a fost însoţită până la ambulanţă, relatează News.ro.

"Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraş, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată şi supravegheată de personalul spitalului şi a născut în spaţiul exterior Compartimentului de Primiri Urgenţe", a transmis, luni, MInisterul Sănătăţii.

Instituţia precizează că incidentul s-a produs în jurul orei 05.00.

"O femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secţie de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenţei medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgenţă 112, care a trimis o maşină aflată în imediata apropiere", a mai transmis ministerul.

Instituţia a explicat că, "din primele informatii, se pare că pacienta nu a fost consultată, supravegheată şi însoţită până la maşina Ambulanţei, ceea ce a determinat declanşarea naşterii în spaţiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanţei".

"Precizăm faptul că în momentul de faţă, copilul şi mama sunt în stare bună şi sunt internati la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat la faţa locului pentru control şi pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislaţiei în vigoare", a mai transmis ministerul.

În cursul după-amiezii va avea loc o videoconferinţă a ministrului Sănătăţii cu toate Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, "pentru a revizui şi a aduce din nou în atenţia autorităţilor locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenţei medicale şi protejării sănătăţii cetăţenilor din comunităţile pe care le conduc".

---

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, luni, că Inspecţia Sanitară de Stat verifică situaţia femeii care a născut pe trotuar în faţa Spitalului Urziceni şi încearcă să reconstituie întreaga situaţie. Ministrul a precizat că va face publice măsurile dispuse, relatează News.ro.

Alexandru Rafila, care a intervenit, luni, online, în cadrul conferinţei "Atrofia musculară spinală - cum creştem şansa la o viaţă fără dizabilităţi", organziată de Centrul "Dr. Nicolae Robănescu", a fost întrebat dacă a văzut imaginile de la Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar în faşa spitalului.

"Am văzut imaginile. În momentul de faţă, Inspecţia Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact întreaga situaţie şi vă vom pune toate inftomaţiile pe care le avem la dispoziţie precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun", a declarat ministrul.

Imaginile au fost postate pe Facebook, mii de persoane cerând intervenţia autorităţilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Noaptea mintii.

    si le maresc salariile incontinuu , bai Ciolacule , la cine tot dai bani ,?

    la Inspectia Sanitara unde o doctorita incaseaza salariu lunar 16.000 de lei net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb