Instanţa a confirmat planul de reorganizare al Romcab Târgu Mureş

A.I.
Piaţa de Capital / 18 februarie 2021

Instanţa a confirmat planul de reorganizare al Romcab Târgu Mureş

Acţiunile MCAB pot reveni la tranzacţionare, conform unui comunicat al companiei de la finele anului trecut

Tribunalul Specializat Mureş a confirmat, astăzi, planul de reorganizare al Romcab (MCAB), companie aflată în insolvenţă, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Planul propus de Romcab, prin administratorul special Zoltan Prosszer, fusese aprobat de creditori la adunarea din 18 decembrie 2020, iar conform comunicatului companiei de atunci, după confirmarea planului de către judecătorul sindic, se va putea relua tranzacţionarea acţiunilor Romcab la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia de astăzi a instanţei poate fi atacată în şapte zile de la pronunţare, demers care nu îi supendă executarea. Pe 27 mai 2021, instanţa va verifica îndeplinirea obligaţiilor procedurii de reorganizare, reiese din decizia Tribunalul Specializat Mureş.

În luna februarie a anului 2017, titlurile MCAB au fost suspendate de la tranzacţionare ca urmare a intrării în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere, în condiţiile în care societatea a raportat o pierdere de 179,7 milioane de lei pentru 2016, pe fondul deprecierii stocurilor, de la 629,62 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 498,9 milioane de lei, la 31 decembrie 2016.

Într-un raport publicat de Romcab la Bursa de Valori Bucureşti în data de 26 noiembrie a anului trecut, se menţiona că: " De la data deschiderii procedurii şi până în prezent, în pofida tuturor dificultăţilor întâmpinate, Romcab a funcţionat şi funcţionează după principiul «business as usual», rămânând un jucător pe piaţa economică, având posibilitatea de a-şi păstra clientela, brandul şi patrimoniul, conform raportărilor făcute şi comunicate pieţei de capital, reuşind totodată să îşi îmbunătăţească semnificativ poziţia pe piaţă, serios afectată de intrarea în insolvenţă, respectiv să-şi recâştige o parte din clienţi şi să atingă, astfel, o cifra de afaceri în continuă creştere, de la 38 milioane de euro în 2017, la 61 milioane de euro în 2018, urmată de o creştere până la 97 milioane de euro în 2019, respectiv până la 134 milioane de euro la 30 septembrie 2020".

De asemenea se arăta că, din punctul de vedere al producţiei vândute, Romcab reuşise ca, la data de 30 septembrie 2020, să atingă un volum comparabil de vânzări cu cel din ultimul an anterior perioadei de insolvenţă, ţintind ca până la finele anului 2020 să obţină o cifra de afaceri de cel puţin 150 milioane de euro.

"Conform estimărilor avute în vedere la data elaborării planului de reorganizare, Romcab va obţine venituri stabile din producţia vândută de 180 milioane de euro/an în cei trei ani ai perioadei de reorganizare, cu o valoare medie a EBITDA de 2,4%, având în permanenţă comenzi asigurate la nivelul cifrei de afaceri realizate în anul 2020 cu un avans de trei - şase luni", se mai menţiona în raportul emitentului.

Pentru primele trei trimestre ale anului trecut, Romcab a raportat o pierdere de 35,59 milioane de lei, sub cea din acelaşi interval al anului anterior, de 101,92 milioane de lei.

Cu o deţinere de 69,03%, acţionarul majoritar al Romcab este Sadalbari SRL, reprezentată de Zoltan Prosszer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb