Instanţa menţine suspendarea lui Fercală de la şefia SIF Transilvania; Fercală nu recunoaşte legalitatea deciziei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie 2020

Instanţa menţine suspendarea lui Fercală de la şefia SIF Transilvania; Fercală nu recunoaşte legalitatea deciziei

Instanţa a respins, în data de 16 aprilie, cererea formulată pe calea ordonanţei preşedinţiale de Mhai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas, în contradictoriu cu SIF Transilvania (SIF3), prin care s-a solicitat suspendarea hotărârii Consiliului de Supraveghere al SIF-ului din data 30 martie, privind revocarea lui Mihai Fercală din poziţia de Preşedinte al Directoratului, reiese dintr-un raport al societăţii remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

SIF Transilvania a comunicat: "Tribunalul Braşov a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de Szabo Ştefan, Carapiti Dumitru şi Gheorghe Luţac în contradictoriu cu SIF Transilvania, Constantin Frăţilă, Crinel-Valer Andanuţ, Nicolae Petria şi Marius-Adrian Moldovan, prin care s-a solicitat suspendarea efectelor actului juridic/înscrisului denumit «Hotărârea nr.1 din 30 martie 2020 a Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania».

Totodată, prin aceeaşi hotărâ­re, Tribunalul Braşov a res­pins cererea conexă formulată pe calea ordonanţei pre­şedinţiale de Fercală Mihai, Stan Iulian şi Szitas Ştefan, în contradictoriu cu SIF Transilvania, având ca obiect cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului din 30 martie 2020".

Hotărârea a fost dată cu drept de apel în cinci zile de la pronunţare, mai arată SIF-ul din Braşov, adăugând că, instanţa a apreciat lipsa urgenţei în vederea suspendării hotărârii în cauză.

În data de 9 aprilie, SIF Transilvania a anunţat la BVB că, la 30 martie, board-ul a decis revocarea Preşedintelui Directoratului societăţii, numirea unei alte persoane în funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere şi revocarea Hotărârii Consiliului din 15 ianuarie 2020, prin care au fost desemnaţi membrii Directoratului pentru un nou mandat cu o perioadă de patru ani, hotărâri despre care con­ducerea executivă a SIF-ului susţine că sunt ilegale.

Mandatul Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania s-a încheiat în data de 19 aprilie, iar noul mandat aprobat de board în ianaurie nu a primit nici până acum avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Conflictul de la nivelul conducerii SIF Transilvania s-a reaprins la începutul acestui an după ce, la finele lunii ianuarie, Constantin Frăţilă a obţinut, în instanţă, anularea deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF i-a retras fostului arbitru de fotbal autorizaţia de membru în Consiliul SIF-ului.

Totuşi, o parte a conducerii SIF3 susţine că starea de incompatibilitate a lui Constantin Frăţilă cu poziţia de membru în board-ul societăţii nu a încetat, deoarece acesta este în continuare urmărit penal pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar - bancară, ceea ce contravine unor regulamente ASF şi a Actului Constitutiv al SIF Transilvania.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Arbitrii de fotbal ai ajuns la pupitrul CAP-urilor construite prin inselarea/furtul cuponarilor.

    Mai trebuie sa-l vedem pe Adi Minune într-un post de conducere din sectorul economic. 

    1. CHIAR , CA TRAIM , PE PLAIURI MIORITICE !!! VREAU SA VA SPUN , DIN CAPUL LOCULUI : NU AM NICI UN INTERES , LA SIF 3 !!! NU AM , NICI O ACTIUNE CUMPARATA AICI !!! VREAU SA TIN , CU DREPTATEA !!! NU CA MI-AR FI VREUN DRAG , DE TOVARASUL FERCALA !!! FIINDCA E COMUNIST , MA ROG , FOST COMUNIST , L-AS OMORA CU MANA MEA !!! PE NIMENI , NU URASC IN TARA ASTA , MAI MULT , DECAT PE COMUNISTI !!! CA MULT RAU , AU FACUT , TARII ASTEIA !!! DOAR 2 LUCRURI BUNE , AU FACUT : ORICE OM , SA AIBE UN SERVICIU , SI UN ACOPERIS , DEASUPRA CAPULUI !!! SA NU TE PLOUA , SI SA NU TE NINGA !!! NU CA , LE-AR FI FOST , VREO MILA DE TINE !!! NU !!! COMUNISMUL , N-A AVUT VRE-O MILA !!! AU URMARIT CA SA MERGI LA SERVICIU , SI SA LUCREZI PANA LA EPUIZARE !!! SA TE STOARCA DE PUTERI , CA PE O LAMAIE !!! DAR , CAND AJUNGI ACASA , SA TE POTI ODIHNII , IN INTERIORUL ACESTEI CASE !!! REVENIND , LA SIF 3 : FERCALA , ASA CUM E EL , TEMBEL , INCAPATANAT , MANDRU { TOTI COMUNISTII , AU FOST MANDRII , NU-I ASA ??? S-AU CREZUT MEREU , EGALII LUI DUMNEZEU , DESI SANT NISTE CACACIOSI ] !!! E UN CUVANT URAT , DAR EI AL MERITA !!! EL E SINGURUL CARE MUNCESTE LA SIF 3 !!! EL , A REUSIT , PERFORMANTELE PE CARE SIF-UL LE ARE , IN MOMENTUL DE FATA !!! RESTUL LUMII DE ACOLO , VREA DOAR DIVIDENDE , PESTE DIVIDENDE !!! SI ATAT !!! ADICA , VREI BANI , PE SPATELE MUNCII ALTUIA !!! FARA CA EI , SA AJUTE CU NIMIC !!! S-A AJUNS , LA ACTIUNI IN INSTANTA , LA SCANDALURI , SI LA URLETE !!! LA JIGNIRI PERSONALE , SI LA CATE SI MAI CATE !!! MAI , OAMENI RAI , SANTETI TICNITI ??? ASTA I-ASI INTREBA EU ??? BUN !!! LICHIDATI-L PE FERCALA !!! DE UNDE ADUCETI , ALTUL MAI BUN , IN MOMENTUL DE FATA ??? STIU , NIMENI NU E , DE NEINLOCUIT , IN ROMANIA !!! VRETI SA SCAPATI DE EL , FIINDCA SE APARA AGRESIV , SI JIGNESTE GRUPAREA FRATILA , CARE VREA INLATURAREA LUI !!! CINE VRETI , SA AJUNGA LA CONDUCEREA SIF 3 ??? FRANFLIN TEMPLETON ??? PAUL SINGER ??? ALA , AR VINDE-O SI PE NEVASTA-SA , LA PIATA DE SCLAVI , NUMAI BANI , SA-I IASA !!! PERSONAL , NU VAD BINE SIF 3 , IN VIITOR , FARA COMUNISTUL NEBUN , DAR BUN ADMINISTRATOR , NUMIT FERCALA !!!

      Poate sa atace decizia in 5 zile... are dreptul si Dl Fercala la o justitie corecta..... si sigur ca CSM, Curtea Constitutionala sa functioneze conform legilor existente și daca legile sunt strambe, stim ca este loc si de mai bine, pot fi modificate in parlament si asa mergem mai departe....altfel ce au facut comunistii vom repeta in zilele noastre...!

    +4/6

    De ce nu se sesizeaza CSM-ul in privinta tergiversarii dosarelor TelDrum, Belina, 10 August ? 

    De ce nu se sesizeaza CSM-ul in privinta tergiversarii aducerii in tara a infractorilor condamnati fugiti in strainatate ? 

    De ce nu se sesizeaza CSM-ul in privinta tergiversarii reluarii proceselor contestate, datorita deciziei aberante a CCR, legate de completurile de 3 si de 5 judecatori ? 

    De ce nu se sesizeaza CSM-ul in privinta aberatiei legata comasarea pedepselor, in loc de cumularea lor ? 

    De ce nu se sesizeaza CSM-ul in privinta deciziilor aberante date de CCR, privind completurile de 3 si de 5 judecatori si de excluderea probelor obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete ale tarii ?

    De ce nu se sesizeaza CSM-ul in privinta tergiversarii desfiintarii Sectiei Speciale si abrogarea tuturor modificarilor ticaloase aduse de mafia psd legilor justitiei ? 

    1. I-ar supara pe cei care le-au dat pensii speciale!

      CA , SANATOS LA CAP , NU E !!! ASTA , SA FITI SIGURI !!! DAR , DE MULTE ORI IN VIATA , REUSESTI NUMAI , CU NEBUNII !!! PE CARE , NU-I PRIMESTE , NICI SPITALUL BALACEANCA !!!

      PENTRU CEI , CARE AVETI ACTIUNI , CUMPARATE LA BURSA , IN STRAINATATE : CREDETI CA , GEFREY BEZOS , PATRONUL LUI AMAZON , DE EXEMPLU , ESTE CUMVA , SANATOS LA CAP ??? NICI POMENEALA !!! TOCMAI , FIINDCA E TICNIT , A AJUNS , CEL MAI BOGAT CAPITALIST DIN LUME , CA AVERE !!!

    raportul dat in piata ieri este in primul rand cu numeroase omisiuni , intentionat facute , nici un element constitutiv nu a fost intrunit, nici apartenenta dreptului, nici neprejudicierea fondului, si evident nici urgenta.

    dar de ce dorm cei de la bvb, cum au publicat un asemenea raport ? nu au incalcat legislatia in vigoare , cum pot semna oameni care nu au acest drept ? MASURI IN CADRUL BVB !!!!! 

    Curand curand se termina programul circului numit fercala minciunel. Asta ne-a servit la minciuni cat nu putem noi digera. Actionari sau ba, oamenii cu minim doi neuroni vad realitatea de la SIF 3. Comunistul fercala, ala mult laudat mai sus de unul “neinteresat” de SIF 3, a primit pe mana o vaca de muls si a muls-o pana la epuizare. Atat. In asta consta managementul lui sclipitor de dinozaur comunistoid. Bai fratilor, nu cu astia schimbam tara asta, nu va e clar ? Pana si psd-ul l-a scuipat ca pe o goaza. Avem in tara asta oameni bine pregatiti, profesionisti cu potential, dar stau in spatele loazelor astora prafuite, ca au decenta. Sau pleaca scarbiti. Lasati societatea sa respire, mancatorilor de c___t nesatui !

    1. Ce patisi bre?

      Mancasi tot? 

      Da' Liviu, unde-i Liviu? Nu l-a ajutat pe fercalez?

      Liviu o sa-i faca loc intr-un colt de celula dinozaurului comunist. Si o sa-si imparta chiftelele frateste...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb