Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a declanşat o investigaţie vizându-l pe Teodor Meleşcanu

A.I.G.
Anticorupţie / 21 ianuarie 2020

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a declanşat o investigaţie vizându-l pe Teodor Meleşcanu

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului s-a autosesizat şi a declanşat o investigaţie vizându-l pe Teodor Meleşcanu şi faptul că în decembrie 1989 acesta ar fi indus în eroare reprezentanţii diplomatici cu privire la evenimentele de la Timişoara, prezentând informaţiile referitoare la reacţia autorităţilor comuniste ca "zvonuri colportate în scopuri duşmănoase" şi "ştiri de presă neconfirmate". Institutul precizează că, în cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârşirea unor fapte de natură penală, IICCMER poate notifica organele competente, relatează News.ro.

"Având în vedere informaţiile apărute în presă, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care domnul Meleşcanu Teodor Viorel a acţionat, ca reprezentant al delegaţiei române la reuniunile de la Viena din perioada 19-20 decembrie 1989, în contextul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii de către autorităţile regimului comunist în timpul evenimentelor de la Timişoara, soldate cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi rănirea gravă a multor persoane", anunţă IICCMER.

Potrivit telegramelor diplomatice, Viorel Meleşcanu ar fi participat, în calitate oficială, la dezinformarea şi diversiunea exercitate de regimul totalitar comunist, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor diplomatici prezenţi la eveniment cu privire la crimele şi abuzurile săvârşite la Timişoara, plasând infracţiunile comise de reprezentanţii comunişti în categoria "zvonurilor colportate în scopuri duşmănoase" şi a "ştirilor de presă neconfirmate".

"Analizând faptele cu posibile consecinţe penale săvârşite de domnul Meleşcanu Teodor Viorel, IICCMER a declanşat procedura de investigaţie specifică. În cauză au fost dispuse cercetări ale documentelor de arhivă şi identificare de martori, urmând a fi administrate probe şi derulate alte activităţi specifice activităţii de investigaţii a IICCMER. În cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârşirea unor fapte de natură penală, IICCMER poate notifica organele competente, urmând să transmită Ministerului Public toate datele şi probele rezultate în urma cercetărilor", precizează Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, conform sursei citate.

Potrivit cadrului legal de funcţionare, Institutul este abilitat să efectueze investigaţii ştiinţifice cu privire la crimele, abuzurile şi încălcările drepturilor omului pe întreaga durată a regimului comunist în România, precum şi sesizarea organelor în drept în acele cazuri în care sunt depistate situaţii de încălcare a legii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai nu se procedeaza cronologic ? S - a terminat cu investigarea crimelor capitalismului si se poate trece la comunism(care de fapt n-a existat ?

    Și pentru această "dezvăluire" a fost nevoie să treacă 30 (treizeci!!) de ani?

    Ce rușine pentru sistemul politic Românesc de după (!!) Revoluție. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb