INTACT ATACĂ FRONTAL CU "MITA ÎN FOTBAL",  Alexandrescu are interdicţie să se "transfere" peste hotare

D.N.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 2 august 2013

Alexandrescu are interdicţie să se "transfere" peste hotare

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-a prezentat ieri la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a i se comunica prelungirea cu 30 de zile a interdicţiei de a părăsi ţara. Sorin Alexandrescu este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

În acelaşi dosar, Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, Camelia Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la şantaj. De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj, iar fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Şerban Pop este acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea. Potrivit procurorilor, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică: "Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune Antena 3 şi pe cele aparţinând SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată".

Pe de altă parte, în acelaşi scandal, Intact Media Group a anunţat ieri finalizarea anchetei jurnalistice "Mită în fotbal", pe care a prezentat-o în cadrul unei scrisori deschise. Într-un material amplu sunt oferite mai multe amănunte legate de felul cum s-au derulat contractele prin care LPF a vândut drepturile TV ale meciurilor din Liga 1, dar şi de afacerile pe care o firmă a preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, le are cu grupul RCS&RDS, grup care transmite şi în prezent majoritatea partidelor de fotbal din Liga 1: "Intact Media Group, în exercitarea libertăţii de exprimare consfinţită de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi de Constituţia României, pentru asigurarea unei informări corecte asupra unui subiect extrem de important şi care serveşte interesului public, în considerarea faptului că a fost finalizată investigaţia jurnalistică derulată asupra subiectului < mită în fotbal >, care a presupus analizarea cât mai amănunţită, din punct de vedere jurnalistic şi juridic, a faptelor şi circumstanţelor relevate de documente sau împrejurări deja dezvăluite publicului sau care pot fi accesate public conform legii, privind relaţiile dintre RCS&RDS S.A., domnul Ioan Bendei şi alţi membri din conducerea şi acţionariatul RCS&RDS S.A. (Alexandru Oprea, Mihai Dinei, Zoltan Teszari etc.), pe de o parte şi Bodu S.R.L. şi domnul Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, pe de altă parte, dar şi dintre RCS&RDS S.A., Liga Profesionistă de Fotbal şi Antena TV Group S.A.,pentru relevarea unei imagini cât mai complete asupra subiectului şi pentru ca fiecare persoană interesată să poată trage propria concluzie atât asupra elementelor care anterior acestei scrisori au fost dezvăluite publicului de alte surse decât cele ale Intact Media Group, cât şi asupra rezultatului acestei investigaţii jurnalistice". O parte din informaţiile prezentate în ancheta Intact au fost prezentate în premieră pe 30 mai, ziua în care Sorin Alexandrescu a ajuns pentru prima oară în faţa procurorilor, pe site-ul grupului de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, într-un articol cu titlul "RDS l-a plătit pe Dumitru Dragomir cu 1,7 milioane euro". La începutul lunii iunie, procurorii DNA au demarat procedurile de verificare a contractului dintre firmele Bodu SRL şi RCS&RDS. Ancheta legată de acest contract încă se află în faza actelor premergătoare, la 60 de zile de la demarare, fără ca cineva să fie pus sub învinuire.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb