Întâlnire între Daniel Constantin şi comisarul european Dacian Cioloş

F. A.
Politică / 21 mai 2012

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a întâlnit, astăzi, cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, arată un comunicat. Principala temă de discuţie pe agenda zilei a fost poziţia ţării noastre cu privire la reforma Politicii Agricole Comune dar şi modalitatea în care instituţiile din ţară îşi fac datoria în contextul obligaţiilor pe care ţara noastră le are la nivel european.

Un alt subiect abordat în cadrul acestei întâlniri l-a constituit solicitarea pe care ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a făcut-o în cadrul Consiliului de Miniştri de la Bruxelles şi anume aceea de a analiza posibilitatea de a finanţa un program de gestiune a apei care să includă şi irigaţiile prin fonduri structurale împreună cu fondurile pe dezvoltare rurală. În acest context comisarul european Dacian Cioloş a apreciat propunerea ministrului Agriculturii şi în acest sens a menţionat: "I-am confirmat că există deschidere din partea Comisiei Europene pentru a analiza o astfel de propunere şi că ar fi util ca acest subiect să fie abordat într-un mod formal cât mai repede în discuţiile cu Comisia Europeană".

Totodată, având în vedere solicitarea Comisiei Europene ca începând cu 2014 fiecare stat membru să aibă o singură Agenţie de Plăţi care să gestioneze fondurile în agricultură, Dacian Cioloş i-a recomandat ministrului Daniel Constantin să analizeze această posibilitate în aşa fel încât să nu se ia decizii pripite care să afecteze capacitatea de gestiune a fondurilor europene în această perioadă de către cele două agenţii de plăţi - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - dar ca Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să poată să se pregătească până în 2014 în această direcţie. La rândul său, Daniel Constantin a adăugat că viitoarea agenţie de plăţi trebuie să eficientă din punct de vedere al absorbţiei de fonduri europene. "În acest mandat (...) vrem să punem bazele fuziunii viitoare, iar obiectivul nostru este să avem o singură agenţie la 1 ianuarie 2014" a precizat ministrul Agriculturii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb